Sobota 20. 10. 2018 po půlnoci

Když už někdo slaví devadesáté narozeniny, tak to musí být oslava skutečně veliká. A právě na takovou velkou oslavu se chystá pan František. Jeho tři vnučky ale pro něj chtějí něco opravdu unikátního. A protože pan František je vinař, originální nápad na sebe nenechá dlouho čekat. Je možné připravit velké slavnostní menu tak, aby ve všech jídlech bylo víno, a to víno ve všech podobách? No docela těžké zadání, ale od toho je tu kuchařská pohotovost, aby tento úkol vyřešila. A tak náš tým přijíždí do krásného koutu jižní Moravy, do kraje vína a vinných sklípků, aby tady překvapil i moudrého vinaře.
A čím to bude? Co se bude ukrývat ve vinném menu? Předkrm v podobě šunkové rolády, plněné smetanovým krémem s vinnými hrozny na vinné medové omáčce, hlavní jídlo budou králičí stehna pečená se slaninou na vinných hroznech, podávaná s pažitkovou kari rýží, a jako dezert vinný dort s hroznovým vínem v želé.

Recepty

Štítky

bylinky, cibule, čokoláda, dezert, dort, hrozny, koření, králík, krém, med, oslava, piškoty, předkrm, příloha, rýže, slanina, studená kuchyně, uzeniny, víno, vývar, želatina

Příští zásah

Fotografie

Velká dýně od tchýně

1. 11. 2008 17:25 ČT1

Tak se zdá, že nejen s velkými úlovky ryb, ale také s velkou úrodou na zahradách se u nás roztrhl pytel. Když v minulém díle vyjížděl náš tým na pomoc manželce šikovného rybáře, tentokrát přímo od…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení