Zeleninová jídla

Zapečená rajčata

4 pevná zralá rajčata
100 ml panenského olivového oleje
10 stroužků česneku
5 bobkových listů
1 lžíce sekané bazalky
1 lžička sekané pažitky
sůl
pepř

Půlky rajčat zbavené středů přelijeme olejem, ve kterém jsme rozmixovali pepř s polovinou česneku, a nechali ho chvíli odstát, aby česnek klesl na dno. Přidáme pár bobkových listů, neloupané stroužky česneku, osolíme a dáme asi na půl hodiny do trouby rozehřáté na 220 stupňů. Poté rajčata přelijeme zbylým olejem s usazeným rozmixovaným česnekem, do kterého jsme vmíchali nasekanou bazalku a pažitku, a dáme ještě na pět minut zapéct.

Na zapékání jsou nejvhodnější velká pevná zralá rajčata

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl