Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

27. 6. 2019

Dům ČT zítra ve Varech otevře Jiřina Bohdalová

Jiřina Bohdalová, držitelka několika filmových Českých lvů, televizních cen TýTý i divadelní ceny Thálie, se zítra stane tváří nové znělky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ještě před slavnostním zahájením festivalu ale v pátek 28. června v 16 hodin otevře festivalovou scénu České televize, Dům ČT na Divadelním náměstí.

Jiřina Bohdalová je s tvorbou České televize a jejími nejvýznamnějšími tituly spojena desítky let. Stane se tak první osobností, která zítra strhne pomyslnou (nejen) plachtu z Domu České televize. A odhalí tak i některé své kolegy…

Podruhé se pak Jiřina Bohdalová objeví v Domě ČT 4. 7., a to na besedě ke svému poslednímu, oceňovanému snímku Klec režiséra Jiřího Stracha. „Byla to jedna z nejtěžších rolí, jakou jsem kdy ztvárnila. V textech Marka Epsteina je vždy nejdůležitější lidský příběh. Proto jsem chtěla, aby postava Květy Galové byla věrohodná. Musela jsem zahrát opravdu starou a velmi osamělou paní. Já jsem ale stále plná života. Byl to pro mě vlastně velký protiúkol. Je to paradox, ale musela jsem se nechat ještě ‚zestařit‘. Tato figura mi dala takzvaně trochu zabrat,“ říká Jiřina Bohdalová k filmu, který v České televizi vidělo přes 1,2 milionu diváků.

Debatu s Jiřinou Bohdalovou a režisérem Jiřím Strachem mohou filmoví fanoušci navštívit 4. července ve 13 hodin.

Návštěvníci festivalu budou nicméně Jiřinu Bohdalovou vídat každý den. Stala se totiž tváří letošní festivalové znělky. „Bylo strašně složité vymyslet, co udělat v tak krátkém čase s ‚tou paní, která drží tu kouli‘. Nápad mi vystřílel Miloš Forman, který tou soškou rozdrtil prášky. To by patřilo ke mně! Tak jsme nakonec použili Křemílka a Vochomůrku,“ prozradila Jiřina Bohdalová, jak vznikala nejnovější znělka k 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Dům ČT nabídne za dobu konání festivalu přes třicítku diskuzí a setkání s tvůrci a herci, autogramiády i koncerty pod širým nebem. Připraven je speciální dopolední i odpolední program pro děti. Chybět nebude ani foto studio ČT :D a výtvarné dílny. Ve večerních hodinách přijdou na řadu hudební vystoupení – představí se kapely Prago Union, The Atavists, Sunflower Caravan, I Love You Honey Bunny či hudebník Jiří Schmitzer.

Tiskové oddělení České televize

Přílohy

Jiřina Bohdalová _Chalupáři (744 kB)

Jiřina Bohdalová _Silvestr (658 kB)

Jiřina Bohdalová a Jiří Strach (703 kB)