
Vánoce
Část: Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře
Obsah dílu
Už jsou tu zase. Po roce, vánoce, vánoce přicházejí, zpívejme, přátelé... Klasika. Copak asi budeme vařit?
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Vánoce
IV. řada
Úvod — Třešeň ptačí a višeň obecná — Ořechový salám — Jídla ze skanzenu – pšenice s mákem — Vánočka — Polévka halászle — Kapří hranolky s hrachovou kaší — Ohlédnutí za čtyřmi řadami Herbáře — Zemlbába Jany Prachařové
Z Prahy
IV. řada
Úvod — Pražský koláč — Městské včely — Rostbeef aneb hovězí roštěná — Břečťan popínavý — Nepečené šípkové cukroví — Nepečené raw cukroví — Národní knihovna
Byliny pod stromeček
IV. řada
Úvod — Zázvorky ze sušeného zázvoru — Kdoulový sýr podle M. D. Rettigové a mikulášský vrkoč — Mátový peeling — Lopuch větší — Šumivé koule do koupele — Muzeum textilu v České Skalici — Spirálový dort
Advent
IV. řada
Úvod — Medvědí tlapky neboli pracny — Jídla ze skanzenu – pučálka a pražmo — Ostružinová kořeněná šťáva — Vánoční štola — Mikulášský vrkoč — Pravý perník
Opravdu tradiční
IV. řada
Úvod — Kraple — Pálení Jidáše — Kakánek, rozhuda a toleranc — Devětsil lékařský — Jídla ze skanzenu – žebračka — Slepice na paprice — Staročeský svatební koláč
Světový
IV. řada
Úvod — Rakytníková šťáva s maté — Burákové máslo — Pelmeně — Lupina – vlčí bob — Bulharské plněné papriky — Elektromobilně do Kodaně — Chia fresca a chia pudink — Trvale udržitelné Dánsko — Ramen
Budoucnost je dobrá
IV. řada
Úvod — Oříšková paštika — Kateřina v Rakousku — Kukuřičná polévka — Kateřina na bylinkách — Kuře v seně — Elektromobilita — Sluneční grilovačka
Dušičkový
IV. řada
Úvod — Miletínské modlitbičky — Vzpomínka na fotografa Adama Holého — Kaštanové máslo a kaštanový moučník s rozmarýnem — Jídla ze skanzenu – moumelich — Náprstník červený — Majitel pohřební služby Raimund Niederführ — Dýňové con carne — Boží milosti
Prvorepublikový
IV. řada
Úvod — Libečkové maggi — Frgál a merhovaný koláč — Hloh obecný — Pečený králík — Moruše a bourec morušový — Tažený závin
Podzimní
IV. řada
Úvod — Bobuloviny podzimu — Dřišťál v medu — Původní mrkve a černucha setá — Mrkvová polévka — Trnka obecná — Šípky a jeřabiny — Podzimní králičí pilaf — Na návštěvě u Ondřeje Kobzy — Jídla ze skanzenu – hoďbidlo neboli uhlířina