26 minut

Naložíme vám, zavaříme vám

Obsah dílu

V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

Části dílu

00:00
Úvod
    02:16
    Babaganuš (Baba Ghanoush)
      05:34
      Zelená rajčata jako fíky
        08:23
        Kmínka od prababičky
          10:49
          Ekologické okénko Kateřiny Winterové
            13:04
            Pstruzi na grilu s cuketovým salátem
              16:14
              Bazalkový olej
                18:39
                Dýňový dezert
                  23:42
                  Nakládané citronky
                    Přehrát celé video

                    Recepty

                    Stopáž26 minut
                    Další díl
                    Zase nachlazení

                    Přehled dílů

                    121 dostupných
                    Stopáž27 minut

                    Sváteční díl

                    II. řada

                    Jim prozradí svůj recept na meloun s rumem a Kateřina s Lindou svedou opravdový souboj kachen, samozřejmě jenom na pekáči.

                    14. 12. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Ze sklepa

                    II. řada

                    Zima už je skoro tady. Pole jsou zoraná a vše je uloženo ve sklepě. Dnes se budeme věnovat receptům převážně z uskladněné kořenové zeleniny, sušených luštěnin a ovoce, masa a bylin.

                    7. 12. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Děti píší Ježíškovi

                    II. řada

                    Již začal advent. Tento díl je tedy první předvánoční, a zabývá se proto přípravou na Vánoce.

                    30. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Na nervy

                    II. řada

                    Všichni jsou pořád ve stresu, bolí je záda a žaludek, nemůžou spát, jsou nervózní a zapomněli odpočívat. Místo polykání tablet na nervy a bolest se však můžete podívat v přírodě po bylinách, které vám uleví od strastí moderního života.

                    23. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Neutuchající energie

                    II. řada

                    Je tu pokračování našeho bylinného průvodce pro babičku a dědu. A samozřejmě pro všechny, kteří potřebují povzbudit.

                    19. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Chutě z ráje

                    II. řada

                    Kdoulový kompot s mišpulovým pyré. Polévky z ráje, jedna podle sestry Kateřiny a druhá podle Lindy. A menu pokračuje jehněčími kotletkami s bylinkami a vínem podle Hildegardy a jako sladká tečka na závěr hříšná čokoládová pěna.

                    12. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    A je tu listopad

                    II. řada

                    Koukneme do trouby na svatomartinskou husu, ochutnáme martinské rohlíky a kruhovky. Vydlabeme dýni a pak si ji zase hezky naplníme!

                    8. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Zase nachlazení

                    II. řada

                    A je to tady, takže se zaměříme na výborný mátovo-bezový sirup a nanuky proti nachlazení. Budeme taky správně inhalovat byliny. A naučíme se jeden zaručený recept na poctivou slepičí polévku pod názvem zaklechtaná slepice se špeclemi. A ještě domácí lipové víno. Takže pryč s nachlazením!

                    1. 11. 2014 na ČT1
                    Stopáž26 minut

                    Naložíme vám, zavaříme vám

                    II. řada

                    V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

                    25. 10. 2014 na ČT1
                    Stopáž27 minut

                    Dobrý den a dobrou chuť

                    II. řada

                    Pochutnáme si na chutných poplamenicích přímo z pece. Zaměříme se na pesto na několik způsobů a povíme si něco o bylině divizně. Podzimní pečená zelenina a k ní vepřové v bylinko-hořčičné krustě s pyré, tak to je ten správný recept pro tento čas. A na konec vytvoříme květinový dort z ovesných vloček.

                    18. 10. 2014 na ČT1

                    Herbář na sociálních sítích

                    Napište nám