26 minut

Zase nachlazení

Obsah dílu

A je to tady, takže se zaměříme na výborný mátovo-bezový sirup a nanuky proti nachlazení. Budeme taky správně inhalovat byliny. A naučíme se jeden zaručený recept na poctivou slepičí polévku pod názvem zaklechtaná slepice se špeclemi. A ještě domácí lipové víno. Takže pryč s nachlazením!

Části dílu

00:00
Úvod
    02:18
    Lipové víno
      05:05
      Inhalační směs na zimu
        08:32
        Mátový sirup
          13:06
          Nanuky na nachlazení z echinacei, zázvoru, citronu
            18:00
            Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi
              20:59
              Zaklechtaná slepice s bylinkovými špeclemi
                23:20
                Domácí antibiotika
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  A je tu listopad

                  Přehled dílů

                  121 dostupných
                  Stopáž27 minut

                  Sváteční díl

                  II. řada

                  Jim prozradí svůj recept na meloun s rumem a Kateřina s Lindou svedou opravdový souboj kachen, samozřejmě jenom na pekáči.

                  14. 12. 2014 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Ze sklepa

                  II. řada

                  Zima už je skoro tady. Pole jsou zoraná a vše je uloženo ve sklepě. Dnes se budeme věnovat receptům převážně z uskladněné kořenové zeleniny, sušených luštěnin a ovoce, masa a bylin.

                  7. 12. 2014 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Děti píší Ježíškovi

                  II. řada

                  Již začal advent. Tento díl je tedy první předvánoční, a zabývá se proto přípravou na Vánoce.

                  30. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Na nervy

                  II. řada

                  Všichni jsou pořád ve stresu, bolí je záda a žaludek, nemůžou spát, jsou nervózní a zapomněli odpočívat. Místo polykání tablet na nervy a bolest se však můžete podívat v přírodě po bylinách, které vám uleví od strastí moderního života.

                  23. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Neutuchající energie

                  II. řada

                  Je tu pokračování našeho bylinného průvodce pro babičku a dědu. A samozřejmě pro všechny, kteří potřebují povzbudit.

                  19. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Chutě z ráje

                  II. řada

                  Kdoulový kompot s mišpulovým pyré. Polévky z ráje, jedna podle sestry Kateřiny a druhá podle Lindy. A menu pokračuje jehněčími kotletkami s bylinkami a vínem podle Hildegardy a jako sladká tečka na závěr hříšná čokoládová pěna.

                  12. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  A je tu listopad

                  II. řada

                  Koukneme do trouby na svatomartinskou husu, ochutnáme martinské rohlíky a kruhovky. Vydlabeme dýni a pak si ji zase hezky naplníme!

                  8. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Zase nachlazení

                  II. řada

                  A je to tady, takže se zaměříme na výborný mátovo-bezový sirup a nanuky proti nachlazení. Budeme taky správně inhalovat byliny. A naučíme se jeden zaručený recept na poctivou slepičí polévku pod názvem zaklechtaná slepice se špeclemi. A ještě domácí lipové víno. Takže pryč s nachlazením!

                  1. 11. 2014 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  Naložíme vám, zavaříme vám

                  II. řada

                  V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

                  25. 10. 2014 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  Dobrý den a dobrou chuť

                  II. řada

                  Pochutnáme si na chutných poplamenicích přímo z pece. Zaměříme se na pesto na několik způsobů a povíme si něco o bylině divizně. Podzimní pečená zelenina a k ní vepřové v bylinko-hořčičné krustě s pyré, tak to je ten správný recept pro tento čas. A na konec vytvoříme květinový dort z ovesných vloček.

                  18. 10. 2014 na ČT1

                  Herbář na sociálních sítích

                  Napište nám