Kmínka od prababičky

2 láhve (á 0,5 l)
doba přípravy: 10 dní a 20 minut

3 lžíce kmínu
250 g krupicového cukru
200 ml vodky
1,5 l vody
1,5 lžíce krupicového cukru

Do láhve s širším uzávěrem dáme kmín, cukr a vodku, uzavřeme a necháme 10 dní stát u okna. Prvních pár dní s láhví párkrát zatřepeme, až se cukr rozpustí. Po 10 dnech převaříme 1 l vody s 1,5 lžící cukru a necháme zchladnout.

Nachystáme si dostatečně velkou (500 ml) čistou láhev a přecedíme do ní přes velmi jemné sítko či plátýnko kmínový výluh (barvy slabšího černého čaje). K tomu přilijeme vychladlou sladkou vodu a promícháme.

Výsledná chuť likéru je velmi jemná a sladká. Opravdu je potřeba vydržet 10 dní, jinak má likér příliš agresivní kmínovou chuť. Podáváme vychlazené, dobře působí na trávení.

Kmínka od prababičky

Kmínka od prababičky