14 minut
Máte mě!

23. ledna 2011

Obsah dílu

Chovná stanice — Klokani — Šneci Achatina Achatina

Části dílu

00:41
Chovná stanice
    Znáte rčení, člověk míní, pes mění? Paní Balcarová moc touží mít chovnou stanici, a tak si třikrát pořídila štěně s výborným rodokmenem. Třikrát se jí však její sen nesplnil. Ptáte se proč? Podívejte se na náš příběh o zatím marné snaze odchovávat kvalitní vrhy štěňat. A také o tom, kam až může dojít přílišné šlechtění některých psích ras.
    06:08
    Klokani
      Pokud máte klokany spojené jen se slunnou Austrálií, bude pro vás tato reportáž určitě příjemným překvapením. Existuje totiž druh žijící v horách v Tasmánii, který zimu miluje a vůbec mu nevadí sníh a mráz. Zveme vás na jednu takovou zasněženou zahradu se dvěma klokany, kteří volají Máte mě! na jihu Čech.
      10:48
      Šneci Achatina Achatina
        Největšími suchozemskými šneky jsou ti z rodu Achatina Achatina. Dosahují délky až 30 centimetrů, mají krásně zabarvenou ulitu a pocházejí z Ghany. Při vzorné péči však mohou žít i v našem panelovém domě. Co všechno k životu potřebují, o tom je naše poslední reportáž. Prozradíme jen, že můžete klidně odjet na dovolenou, protože se šneci zavíčkují a počkají na vás. Pokud nevíte, co to znamená, určitě se podívejte.
        Přehrát celé video
        Stopáž14 minut
        Další díl
        30. ledna 2011

        Máte mě! na sociálních sítích

        Napište nám