Úvod

Neděle 25. 10. 2020 po půlnoci

Díl, který na začátku září znovu otevře náš cyklus, je opravdu speciální. Tým Kuchařské pohotovosti o prázdninách všechny potěšil svou přítomností v pořadu Dobré ráno a na oplátku se mu dostalo pozvání od průvodců brněnského ranního vysílání Moniky a Honzy. Ti měli originální zadání, které zatím nikdo z diváků neměl, a to připravit bohatou snídani pro - jak se sami nazvali - věčně hladové moderátory. Když náš tým zjistil, jak náročná je práce moderátora ranního vysílání, jaké to je vstávat před čtvrtou hodinou ranní a co všechno obnáší živé vysílání, ani vteřinu nemeškal a pustil se do přípravy.
A že snídaně byla opravdu bohatá o tom svědčí i výčet celého menu. Takže Monika a Honza si pochutnali na snídaňové klasice, jakou je šunka s vejci, ovšem v dokonalém provedení našeho týmu. K tomu navíc byla i pečená slanina. Kolekci teplých snídaní pak doplnila Babiččina omeleta s domácí marmeládou a šlehačkou. Snídaně ze studené kuchyně zastupovaly plněné croissanty v několika variacích - první se šunkou a sterilovanou okurkou, druhý sýrový s eidamem, hermelínem a termizovaným sýrem, třetí plněný rajčaty a mozzarelou a poslední s lososem a limetkou. Nechyběla ani snídaně ryze sladká, která měla podobu francouzských toastů s vanilkovou omáčkou, brusinkovým džemem, javorovým sirupem, bílým jogurtem a jahodami.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, jahody, jogurt, krém, limety, med, mléko, omáčka, ovoce, pečivo, rajčata, slanina, smažení, smetana, snídaně, studená kuchyně, sýr, uzeniny, vejce, zelenina

Příští zásah

Fotografie

I kuchař je designér

4. 12. 2010 09:55 ČT1

"Chtěla bych na přátele zapůsobit dokonalou souhrou moderního bydlení a vynikajícího jídla!" Takové bylo přání Hany, která se ozvala a požádala o pomoc tým Kuchařské pohotovosti při…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení