Úvod

Sobota 20. 4. 2019 po půlnoci

Paní Jana je romantická duše a našemu týmu napsala své malé vyznání a přání: "Chtěla bych uspořádat oslavu k narozeninám mého manžela a k výročí naší svatby. Já si nevím rady s jakoukoliv oslavou a za každou pomoc a radu v kuchyni jsem vděčná. Chtěla bych překvapit svého manžela, který je vyučen kuchařem, a proto všechny oslavy, výročí a narozeniny chystá právě on. Proto bych ho ráda překvapila nádherně prostřeným stolem a zvláštním menu, aby si také on mohl jednou sednout ke stolu a vychutnat si dobré jídlo."
Pro náš tým to byla velký výzva, protože uvařit pro svého kolegu v profesi nebude jen tak. Tady přece budou pod přísným dohledem pozorného kuchařského oka. Jenže náš tým se nebojí ničeho a i tady se dokázal náležitě "vytáhnout".
A na čem si bude celá rodina kuchaře pochutnávat? Jako předkrm to bude losos s řapíkatým celerem, bylinkovým olejem a vejcem na hniličku, který jako bonus ozdobí mušle svatého Jakuba, hlavním chodem pak hovězí steak s koňakovou omáčkou Demi-glace s gratinovanými bramborami, které opět dostanou třešinku na dortu v podobě kachních jater foie gras. Dezert mascarpone Millefoglie s lesním ovocem nezůstane za zmíněnými pochoutkami v ničem pozadu.

Recepty

Štítky

borůvky, brambory, bylinky, dezert, hovězí maso, jahody, lesní ovoce, mořské plody, mořské ryby, omáčka, oslava, předkrm, příloha, steak, studená kuchyně, vejce, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Veselé Velikonoce

11. 4. 2009 09:55 ČT1

Jiří je z Moravy, ale už několik let žije se svojí přítelkyní v Čechách a zastesklo se mu po tradiční oslavě velikonočních svátků. Po takové oslavě, kterou si pamatuje z domova, se všemi zvyklostmi,…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení