Ryby a mořské plody

Losos s řapíkatým celerem, bylinkovým olejem a vejcem

cca 4 porce

400 g řapíkatého celeru
300 g uzeného lososa
2 vejce
listové saláty
zelená cibulka
bylinkový olej
(4 mušle sv. Jakuba)

Řapíkatý celer oloupeme, nařežeme na stejné špalíky a uvaříme v osolené vodě. Po propláchnutí ledovou vodou ho naskládáme na talíře, na které přidáme pár plátků uzeného lososa a vše zalijeme bylinkovým olejem.

Bylinkový olej

0,5 dcl olivového oleje
bylinky (petrželka, pažitka, kopr)
cukr
limeta
sůl
bílý pepř

Lístky petržele, pažitku a kopr rozmixujeme spolu s panenským olivovým olejem, trochou soli, cukru, bílého pepře a limetovou šťávou.

Nakonec přidáme vejce na hniličku, ozdobíme listovými saláty a nasekanou zelenou cibulkou a můžeme podávat.

Pokud ovšem chceme skutečně zazářit, přidáme mušle svatého Jakuba, nejlépe chlazené, které osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na olivovém oleji.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl