Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Vlastimil Zavřel — Lidé — Česká televize

herec

narozen 4. srpna 1954

Narodil se v rodině operetního zpěváka a baletky. Po absolutoriu na státní konzervatoři v roce 1976 nastoupil do plzeňského Divadla J. K. Tyla. Zároveň hostoval v pražském Divadle E. F. Buriana, a také v Hudebním divadle v Karlíně, s nímž spolupracuje dodnes.

Sedmnáct let působil v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého. Diváci jej znají z mnoha filmových i televizních rolí (Dívka na koštěti, Arabela, Tankový prapor, Báječná léta pod psa, Policajti z předměstí, Mazaný Filip atd.).

Svůj hlas propůjčil postavičce Homera Simpsona v oblíbeném animovaném seriálu The Simpsons.

Výběrová filmografie:

  • Dívka na koštěti (1971)
  • Arabela (1979)
  • Malý pitaval z velkého města (1982)
  • Sanitka (1984)
  • Vrať se do hrobu! (1989)
  • Vojtěch, řečený sirotek (1989)
  • O zvířatech a lidech (1994)
  • Báječná léta pod psa (1997)
  • Milenec lady Chatterleyové (1998)
  • I ve smrti sami (2004)
  • Náves (2005)
  • Muž a stín (2007)
  • Osudové peníze (2010)
  • Tajemství staré bambitky (2011)

Odkazy

Fotografie