Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

9. 2. 2012

Otázky Václava Moravce | ČT1 a ČT24 | neděle 12. 2. | 12:00 | 13:30 hodin

Tento týden budou patřit k hlavním tématům nedělního pořadu Otázky Václava Moravce personální situace Ústavního soudu a přímá volba prezidenta z pohledu ústavního práva. V další části pořadu pak státní energetická koncepce a její vliv na ceny elektřiny. Diskuse se povede rovněž o situaci v českém pivovarnictví s přihlédnutím k zvláštnímu postavení českobudějovického Budvaru jako národního podniku.

V přímém přenosu bude moderátor Václav Moravec se svými hosty diskutovat o záležitostech Ústavního soudu, přímé volbě prezidenta, odklonu od mohutného rozvoje jaderné energetiky a s tím souvisejících cenách elektřiny, dále o investicích do elektrické rozvodné soustavy a v závěru pořadu i o konkurenceschopnosti českého pivovarnictví a budoucnosti národního podniku Budvar. 

Do studia přijdou diskutovat předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS), předseda hospodářského výboru PS PČR a exministr průmyslu a obchodu Milan Urban (ČSSD), generální ředitel pivovaru Budějovický Budvar Jiří Boček a majitel soukromého pivovaru Stanislav Bernard. Hosty na telemostu budou programový ředitel Hnutí Duha Vojtěch Kotecký, předseda představenstva ČEPS a exministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský a prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT