Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

21. 8. 2008

Večerníčky putují celou republikou

Loni v květnu se Televizní studio Brno České televize stalo partnerem výstavy Jak se rodí večerníčky konané v Dietrichsteinském paláci Moravského zemského muzea v Brně. Pohádková expozice vzbudila obrovský zájem a od té doby putuje po mnoha výstavních síních. V těchto dnech končí jedna z výstav v Litomyšli, už v září bude k vidění další, a to v západočeském Ostrově, kde se výstava koná u příležitosti 40. Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana.


Expozice výstavy Jak se rodí večerníčky doplňuje ministudio složené z vyřazené televizní techniky brněnského studia ČT. „Z ohlasů víme, že malí návštěvníci jsou právě touhle částí výstavy nadšeni,“ hodnotí podíl studia na výstavě vedoucí televizní techniky Pavel Čermák. „Zájem opravdu předčil naše očekávání,“ doplňuje. „Když jsme techniku poskytli pro brněnskou výstavu, nenapadlo nás, jaká vlna žádostí o zapůjčení staré kamery a dvou monitorů, které by jinak stály nevyužité ve skladu, bude následovat.“

Výstava Jak se rodí večerníčky návštěvníky seznamuje s technologií animovaného filmu, fyziologickým základem a technickými předpoklady umožňujícími promítání a vnímání filmů. Prostřednictvím vystavených exponátů zároveň předkládá stručnou historií televizního vysílání pro děti a televizních večerníčků.

Z Brna výstava putovala do Hodonína, Vysokého Mýta a Litomyšle. Z Ostrova zamíří do Poličky. Už dnes se hlásí zájemci nejen na rok 2009, ale dokonce i 2010.



Hana Orošová
tisková mluvčí ČT TS Brno

Text k foto: Televizní ministudio na výstavě Jak se rodí večerníčky v Moravském zemském muzeu v Brně.
Foto: archiv

Přílohy

příloha 1 (292 kB)