48 minut

2. února 2018

Část: Omluva za výrok o táboru v Letech

Obsah dílu

Státní zaměstnanci — Počet státních zaměstnanců — Vývoj počtu státních zaměstnanců — Otázka počtu státních zaměstnanců — Střety migrantů v Calais — Doživotí pro Darrena Osbornea — Chřipková epidemie v Česku — Podmíněný trest pro vojáka — Průměrné ceny benzinu a nafty — Začaly jarní prázdniny — Spor Bílého domu a FBI — Hořící dodávka v davu v Šanghaji — Figarova svatba ve Stavovském divadle — Dotace na farmu Čapí hnízdo — 75 let od konce bitvy o Stalingrad — Oheň v letadle ve Volgogradu — Proti dvojí kvalitě potravin — Zápas hokejových legend — Epidemie chřipky v Česku — Epidemie chřipky v Evropě — Dopady chřipky na ekonomiku — Omluva za výrok o táboru v Letech — Opravené silnice v dezolátním stavu — Společnost Energetický a průmyslový holding ukončí výrobu v elektrárně Egborrough — Československé válečné hroby v Rusku — Pět let od metanolové kauzy — Německý boj proti extremismu — Zahájení zimní olympiády jenom s Milanem Štěchem — Zátěžovými testy proti zraněním

Části dílu

00:35
Státní zaměstnanci
    Víc než 16 tisíc neobsazených pracovních míst ve státní správě zůstane – ČT to řekla ministryně financí Alena Schillerová s tím, že změna přichází v úvahu nejdřív za dva roky.
    01:28
    Počet státních zaměstnanců
      Stát přitom hodlá letos i přes neobsazených 16 tisíc míst přijmout dalších 8 a půl tisíce lidí – nejvíc ve školství, u policie, ve vězeňské službě nebo na úřadech práce.
      04:24
      Vývoj počtu státních zaměstnanců
        Za poslední tři roky přibylo 12 tisíc státních zaměstnanců. Zatímco v roce 2014 pracovalo v tomto sektoru zhruba 417 tisíc lidí, na konci roku 2017 jich bylo 429 tisíc.
        05:32
        Otázka počtu státních zaměstnanců
          Rozhovor se Zbyňkem Stanjurou, předsedou poslaneckého klubu ODS.
          08:56
          Střety migrantů v Calais
            Čtyři lidé bojují v nemocnici o život po divoké rvačce, která vypukla ve francouzském přístavu Calais mezi afghánskými a africkými uprchlíky. Celkem utrpělo zranění na dvacet lidí, pět z nich bylo dokonce postřeleno.
            11:17
            Doživotí pro Darrena Osbornea
              Darrena Osbornea, který loni v červnu vjel v Londýně do skupiny muslimů před místní mešitou, poslal soud na 43 let do vězení. Čin, při kterém jeden člověk zemřel a dvanáct bylo zraněno, označil za teroristický.
              11:42
              Chřipková epidemie v Česku
                V Česku už je chřipková epidemie. Na sto tisíc lidí připadá podle ministerstva zdravotnictví přes 1700 nemocných. Oproti minulému týdnu vzrostl počet pacientů o 18 procent, přibývá jich ve všech krajích.
                12:22
                Podmíněný trest pro vojáka
                  Za výstřel z bojového vozidla pěchoty při nočním cvičení v Libavé, který zranil dva vojáky, padl trest. Roční podmínka pro velitele vozu. Další dva vojáky – střelce a řídícího střeleb – soud na návrh státního zástupce zprostil obžaloby.
                  13:15
                  Průměrné ceny benzinu a nafty
                    Benzin a nafta jsou opět dražší. Průměrně stojí litr 30 korun a 25 haléřů. Před měsícem to bylo o 15 haléřů míň. Benzin Natural 95 se prodával za 30,91 a nafta za 30,05.
                    13:58
                    Začaly jarní prázdniny
                      Živý vstup redaktorky Venduly Březinové.
                      17:00
                      Spor Bílého domu a FBI
                        Američtí kongresmani z republikánské strany zveřejnili kontroverzní materiál o práci FBI. Úřad podle dokumentu ovlivnil v neprospěch Donalda Trumpa vyšetřování ruského vlivu na prezidentské volby a kampaň před nimi.
                        19:24
                        Hořící dodávka v davu v Šanghaji
                          Nejméně osmnáct lidí v Šanghaji zranil řidič, který vjel hořící dodávkou vysokou rychlostí do chodců. K incidentu došlo v centru města během ranní dopravní špičky.
                          19:51
                          Figarova svatba ve Stavovském divadle
                            Jedna z nejpopulárnějších Mozartových oper – Figarova svatba – se vrací na prkna Stavovského divadla, kde ji skladatel v roce 1787 sám uvedl. Režisérka Magdalena Švecová ji teď režíruje v jubilejním, dvacátém provedení.
                            22:20
                            Dotace na farmu Čapí hnízdo
                              Farma Čapí hnízdo dostávala v posledních letech dotace od státu – píšou dnešní Hospodářské noviny. Šlo o tisícové částky – loni to bylo zhruba 20, předloni 30 tisíc.
                              23:16
                              75 let od konce bitvy o Stalingrad
                                Rusko žije 75. výročím bitvy u Stalingradu. Vojenské přehlídce v někdejším dějišti bojů přihlíželo na 30 tisíc lidí. Jeden z nejkrvavějších střetů válečné historie, který znamenal začátek konce Hitlerovy říše, trval 6 měsíců.
                                25:50
                                Oheň v letadle ve Volgogradu
                                  Nepříjemnou událost zažili cestující v letounu na letišti ve Volgogradu. Jednomu z nich totiž začala hořet nabíječka na telefon. Jak je ale vidět z těchto záběrů, pasažéři a posádka zachovali chladnou hlavu a s otevřeným ohněm si rychle poradili.
                                  26:11
                                  Proti dvojí kvalitě potravin
                                    Dvojí kvalita potravin by mohla být už v dubnu nekalou obchodní praktikou. Evropské komisi to navrhne eurokomisařka Věra Jourová. Výrobci by pak mohli za bezdůvodné odlišné složení potravin v různých zemích EU dostávat vysoké pokuty.
                                    27:59
                                    Zápas hokejových legend
                                      Jaromír Jágr a Petr Nedvěd – dvě hokejové legendy se zítra střetnou v liberecké aréně. Zápas Kladna s Benátkami nad Jizerou bude v hledišti sledovat sedm a půl tisíce lidí.
                                      28:38
                                      Epidemie chřipky v Česku
                                        Hygienici dnes vyhlásili plošnou epidemii. Na sto tisíc obyvatel má teď akutní respirační onemocnění přesně 1722 lidí. V prvním lednovém týdnu to byla necelá tisícovka pacientů.
                                        31:13
                                        Epidemie chřipky v Evropě
                                          Chřipka trápí i sousední státy. Začínající epidemii hlásí například Polsko. Minulý týden tam bylo 150 tisíc nemocných. Hygienici čekají dalších sto tisíc. Navíc předpovídají těžší průběh choroby, než bývá zvykem.
                                          32:21
                                          Dopady chřipky na ekonomiku
                                            Zhruba třetina ekonomicky aktivních lidí zůstává s chřipkou doma a léčí se. Přibližně stejný počet nemocných ale chodí do práce, kde se choroba může rychle šířit. Firmy tak hledají cesty, jak omezit dopady na produkci.
                                            34:24
                                            Omluva za výrok o táboru v Letech
                                              Předseda SPD Tomio Okamura dnes na Facebooku zopakoval, že tábor v Letech většinou nikdo nehlídal. Omluvil se ale za předchozí výrok o tom, že kolem nebyl plot. Omluvu požadovalo Muzeum romské kultury.
                                              35:10
                                              Opravené silnice v dezolátním stavu
                                                37:21
                                                Společnost Energetický a průmyslový holding ukončí výrobu v elektrárně Egborrough
                                                  37:44
                                                  Československé válečné hroby v Rusku
                                                    Ani po 6 letech nestojí památník československých legionářů v Samaře, kteří tam padli v letech 1918 až 1920 během bojů s bolševickou Rudou armádou. Podle ministerstva obrany i Československé obce legionářské stavbě pomníku brání místní ruské úřady.
                                                    40:11
                                                    Pět let od metanolové kauzy
                                                      Už je to pět let, co v Česku vypukla tzv. metanolová kauza. Na následky otravy po vypití pančovaného alkoholu zemřelo 48 lidí. Trh se od té doby díky legislativním opatřením stabilizoval, obraty prodejců a dovozců lihovin rostou.
                                                      42:09
                                                      Německý boj proti extremismu
                                                        V Německu se množí varování před nárůstem antisemitismu a rasismu. Debatu znovu rozvířily nedávné protiizraelské demonstrace, na kterých se i pálily vlajky židovského státu.
                                                        44:14
                                                        Zahájení zimní olympiády jenom s Milanem Štěchem
                                                          Na zahájení zimní olympiády v Pchjongčchangu bude Česko zastupovat předseda Senátu Milan Štěch. Prezident Miloš Zeman ani šéf sněmovny Radek Vondráček a premiér v demisi Andrej Babiš do Jižní Koreje nedorazí.
                                                          44:30
                                                          Zátěžovými testy proti zraněním
                                                            Věda pomáhá sportu. Speciální laboratoř Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy může snížit třeba počet zraněných fotbalistů – často je sužují svalové problémy nebo poranění kolenních vazů.
                                                            Přehrát celé video
                                                            Stopáž45 minut
                                                            Další díl
                                                            3. února 2018

                                                            Přehled dílů

                                                            Stopáž54 minut

                                                            28. března

                                                            Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                            28. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            28. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            28. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                            27. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            27. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                            26. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            26. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                            25. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            25. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                            24. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            24. 3. 2024 na ČT24

                                                            Události na sociálních sítích

                                                            Napište nám