48 minut

2. února 2018

Část: Podmíněný trest pro vojáka

Obsah dílu

Státní zaměstnanci — Počet státních zaměstnanců — Vývoj počtu státních zaměstnanců — Otázka počtu státních zaměstnanců — Střety migrantů v Calais — Doživotí pro Darrena Osbornea — Chřipková epidemie v Česku — Podmíněný trest pro vojáka — Průměrné ceny benzinu a nafty — Začaly jarní prázdniny — Spor Bílého domu a FBI — Hořící dodávka v davu v Šanghaji — Figarova svatba ve Stavovském divadle — Dotace na farmu Čapí hnízdo — 75 let od konce bitvy o Stalingrad — Oheň v letadle ve Volgogradu — Proti dvojí kvalitě potravin — Zápas hokejových legend — Epidemie chřipky v Česku — Epidemie chřipky v Evropě — Dopady chřipky na ekonomiku — Omluva za výrok o táboru v Letech — Opravené silnice v dezolátním stavu — Společnost Energetický a průmyslový holding ukončí výrobu v elektrárně Egborrough — Československé válečné hroby v Rusku — Pět let od metanolové kauzy — Německý boj proti extremismu — Zahájení zimní olympiády jenom s Milanem Štěchem — Zátěžovými testy proti zraněním

Části dílu

00:35
Státní zaměstnanci
    Víc než 16 tisíc neobsazených pracovních míst ve státní správě zůstane – ČT to řekla ministryně financí Alena Schillerová s tím, že změna přichází v úvahu nejdřív za dva roky.
    01:28
    Počet státních zaměstnanců
      Stát přitom hodlá letos i přes neobsazených 16 tisíc míst přijmout dalších 8 a půl tisíce lidí – nejvíc ve školství, u policie, ve vězeňské službě nebo na úřadech práce.
      04:24
      Vývoj počtu státních zaměstnanců
        Za poslední tři roky přibylo 12 tisíc státních zaměstnanců. Zatímco v roce 2014 pracovalo v tomto sektoru zhruba 417 tisíc lidí, na konci roku 2017 jich bylo 429 tisíc.
        05:32
        Otázka počtu státních zaměstnanců
          Rozhovor se Zbyňkem Stanjurou, předsedou poslaneckého klubu ODS.
          08:56
          Střety migrantů v Calais
            Čtyři lidé bojují v nemocnici o život po divoké rvačce, která vypukla ve francouzském přístavu Calais mezi afghánskými a africkými uprchlíky. Celkem utrpělo zranění na dvacet lidí, pět z nich bylo dokonce postřeleno.
            11:17
            Doživotí pro Darrena Osbornea
              Darrena Osbornea, který loni v červnu vjel v Londýně do skupiny muslimů před místní mešitou, poslal soud na 43 let do vězení. Čin, při kterém jeden člověk zemřel a dvanáct bylo zraněno, označil za teroristický.
              11:42
              Chřipková epidemie v Česku
                V Česku už je chřipková epidemie. Na sto tisíc lidí připadá podle ministerstva zdravotnictví přes 1700 nemocných. Oproti minulému týdnu vzrostl počet pacientů o 18 procent, přibývá jich ve všech krajích.
                12:22
                Podmíněný trest pro vojáka
                  Za výstřel z bojového vozidla pěchoty při nočním cvičení v Libavé, který zranil dva vojáky, padl trest. Roční podmínka pro velitele vozu. Další dva vojáky – střelce a řídícího střeleb – soud na návrh státního zástupce zprostil obžaloby.
                  13:15
                  Průměrné ceny benzinu a nafty
                    Benzin a nafta jsou opět dražší. Průměrně stojí litr 30 korun a 25 haléřů. Před měsícem to bylo o 15 haléřů míň. Benzin Natural 95 se prodával za 30,91 a nafta za 30,05.
                    13:58
                    Začaly jarní prázdniny
                      Živý vstup redaktorky Venduly Březinové.
                      17:00
                      Spor Bílého domu a FBI
                        Američtí kongresmani z republikánské strany zveřejnili kontroverzní materiál o práci FBI. Úřad podle dokumentu ovlivnil v neprospěch Donalda Trumpa vyšetřování ruského vlivu na prezidentské volby a kampaň před nimi.
                        19:24
                        Hořící dodávka v davu v Šanghaji
                          Nejméně osmnáct lidí v Šanghaji zranil řidič, který vjel hořící dodávkou vysokou rychlostí do chodců. K incidentu došlo v centru města během ranní dopravní špičky.
                          19:51
                          Figarova svatba ve Stavovském divadle
                            Jedna z nejpopulárnějších Mozartových oper – Figarova svatba – se vrací na prkna Stavovského divadla, kde ji skladatel v roce 1787 sám uvedl. Režisérka Magdalena Švecová ji teď režíruje v jubilejním, dvacátém provedení.
                            22:20
                            Dotace na farmu Čapí hnízdo
                              Farma Čapí hnízdo dostávala v posledních letech dotace od státu – píšou dnešní Hospodářské noviny. Šlo o tisícové částky – loni to bylo zhruba 20, předloni 30 tisíc.
                              23:16
                              75 let od konce bitvy o Stalingrad
                                Rusko žije 75. výročím bitvy u Stalingradu. Vojenské přehlídce v někdejším dějišti bojů přihlíželo na 30 tisíc lidí. Jeden z nejkrvavějších střetů válečné historie, který znamenal začátek konce Hitlerovy říše, trval 6 měsíců.
                                25:50
                                Oheň v letadle ve Volgogradu
                                  Nepříjemnou událost zažili cestující v letounu na letišti ve Volgogradu. Jednomu z nich totiž začala hořet nabíječka na telefon. Jak je ale vidět z těchto záběrů, pasažéři a posádka zachovali chladnou hlavu a s otevřeným ohněm si rychle poradili.
                                  26:11
                                  Proti dvojí kvalitě potravin
                                    Dvojí kvalita potravin by mohla být už v dubnu nekalou obchodní praktikou. Evropské komisi to navrhne eurokomisařka Věra Jourová. Výrobci by pak mohli za bezdůvodné odlišné složení potravin v různých zemích EU dostávat vysoké pokuty.
                                    27:59
                                    Zápas hokejových legend
                                      Jaromír Jágr a Petr Nedvěd – dvě hokejové legendy se zítra střetnou v liberecké aréně. Zápas Kladna s Benátkami nad Jizerou bude v hledišti sledovat sedm a půl tisíce lidí.
                                      28:38
                                      Epidemie chřipky v Česku
                                        Hygienici dnes vyhlásili plošnou epidemii. Na sto tisíc obyvatel má teď akutní respirační onemocnění přesně 1722 lidí. V prvním lednovém týdnu to byla necelá tisícovka pacientů.
                                        31:13
                                        Epidemie chřipky v Evropě
                                          Chřipka trápí i sousední státy. Začínající epidemii hlásí například Polsko. Minulý týden tam bylo 150 tisíc nemocných. Hygienici čekají dalších sto tisíc. Navíc předpovídají těžší průběh choroby, než bývá zvykem.
                                          32:21
                                          Dopady chřipky na ekonomiku
                                            Zhruba třetina ekonomicky aktivních lidí zůstává s chřipkou doma a léčí se. Přibližně stejný počet nemocných ale chodí do práce, kde se choroba může rychle šířit. Firmy tak hledají cesty, jak omezit dopady na produkci.
                                            34:24
                                            Omluva za výrok o táboru v Letech
                                              Předseda SPD Tomio Okamura dnes na Facebooku zopakoval, že tábor v Letech většinou nikdo nehlídal. Omluvil se ale za předchozí výrok o tom, že kolem nebyl plot. Omluvu požadovalo Muzeum romské kultury.
                                              35:10
                                              Opravené silnice v dezolátním stavu
                                                37:21
                                                Společnost Energetický a průmyslový holding ukončí výrobu v elektrárně Egborrough
                                                  37:44
                                                  Československé válečné hroby v Rusku
                                                    Ani po 6 letech nestojí památník československých legionářů v Samaře, kteří tam padli v letech 1918 až 1920 během bojů s bolševickou Rudou armádou. Podle ministerstva obrany i Československé obce legionářské stavbě pomníku brání místní ruské úřady.
                                                    40:11
                                                    Pět let od metanolové kauzy
                                                      Už je to pět let, co v Česku vypukla tzv. metanolová kauza. Na následky otravy po vypití pančovaného alkoholu zemřelo 48 lidí. Trh se od té doby díky legislativním opatřením stabilizoval, obraty prodejců a dovozců lihovin rostou.
                                                      42:09
                                                      Německý boj proti extremismu
                                                        V Německu se množí varování před nárůstem antisemitismu a rasismu. Debatu znovu rozvířily nedávné protiizraelské demonstrace, na kterých se i pálily vlajky židovského státu.
                                                        44:14
                                                        Zahájení zimní olympiády jenom s Milanem Štěchem
                                                          Na zahájení zimní olympiády v Pchjongčchangu bude Česko zastupovat předseda Senátu Milan Štěch. Prezident Miloš Zeman ani šéf sněmovny Radek Vondráček a premiér v demisi Andrej Babiš do Jižní Koreje nedorazí.
                                                          44:30
                                                          Zátěžovými testy proti zraněním
                                                            Věda pomáhá sportu. Speciální laboratoř Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy může snížit třeba počet zraněných fotbalistů – často je sužují svalové problémy nebo poranění kolenních vazů.
                                                            Přehrát celé video
                                                            Stopáž45 minut
                                                            Další díl
                                                            3. února 2018

                                                            Přehled dílů

                                                            Stopáž54 minut

                                                            23. dubna

                                                            23. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            23. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            23. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž55 minut

                                                            22. dubna

                                                            Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                            22. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            22. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            22. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž50 minut

                                                            21. dubna

                                                            Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                            21. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž50 minut

                                                            21. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            21. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž50 minut

                                                            20. dubna

                                                            Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                            20. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž50 minut

                                                            20. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            20. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž55 minut

                                                            19. dubna

                                                            Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                            19. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            19. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            19. 4. 2024 na ČT24

                                                            Události na sociálních sítích

                                                            Napište nám