44 minut

22. května 2016

Část: Letní sezona zahájena

Obsah dílu

Nový rakouský prezident — Nový rakouský prezident — Změny v sociálním pojištění — Soudní přísedící povinně — Zemřel Adolf Born — Střelba v Rakousku — Česko-izraelská spolupráce — Letní sezona zahájena — Vůdce Talibanu mrtev — Degustace vín za stamiliony — Benefity na úkor renty — Přestavba větroňů Blaník — Rakouské prezidentské volby — Dovolená jako luxus — Prevencí proti chronickým nemocem — Měření emisí a STK v jednom — Snazší vyřizování řidičských průkazů — Past na pytláky — Nový turecký premiér o EU — Neklidný východ Ukrajiny — Spory o zábavní park — Pražský koncert hardrockových legend

Části dílu

00:31
Nový rakouský prezident
    Rakousko vybírá nového prezidenta. Kandidáty jsou Norbert Hofer ze Strany svobodných a bývalý šéf Zelených Alexander Van der Bellen.
    03:07
    Nový rakouský prezident
      Volby ve Vídni sledoval zpravodaj David Miřejovský.
      04:30
      Změny v sociálním pojištění
        Koaliční spor o odvody pěti milionů Čechů. Ministryně práce dokončila návrh, podle kterého by lidé platili sociální pojištění na základě počtu dětí. A to podle jednoduché rovnice: čím víc dětí, tím nižší odvody.
        09:36
        Soudní přísedící povinně
          Být přísedícím u soudu by mohlo být povinné. Týkat se to nebude jen trestních věcí u okresních instancí. S nápadem přišel ministr spravedlnosti Robert Pelikán a oznámil to v Otázkách Václava Moravce.
          10:32
          Zemřel Adolf Born
            Zemřel jeden z nejznámějších českých výtvarníků Adolf Born. Bylo mu 85 let. Kreslíř proslul svým typickým stylem a postavičkami plnými humoru a groteskního pohledu na svět.
            13:42
            Střelba v Rakousku
              Tři lidé zemřeli v noci na dnešek při střelbě v Rakousku. Do davu po motorkářském koncertě ve městě Nenzing začal pálit 27letý muž, poté spáchal sebevraždu.
              13:59
              Česko-izraelská spolupráce
                Živý vstup zpravodaje Jakuba Szántó
                16:10
                Letní sezona zahájena
                  Živý vstup redaktorky Veroniky Kabátové
                  17:34
                  Vůdce Talibanu mrtev
                    Mulla Muhammad Mansúr, vůdce hnutí Taliban, je podle afghánských úřadů mrtev. Americký dron včera zasáhl jeho vůz v odlehlé části Pákistánu poblíž afghánských hranic.
                    17:51
                    Degustace vín za stamiliony
                      Láhev vína i za tři čtvrtě milionu korun. To je výsledek dnešního hodnocení expertů na zámku v Bečově. Ochutnávali tam vína z konce 19. století. Láhve se našly před 30 lety spolu s relikviářem svatého Maura.
                      20:26
                      Benefity na úkor renty
                        Sporná praxe některých firem. Do platu zaměstnanců zahrnují kromě mzdy v nadstandardní míře i diety a cestovní náhrady. Problém ale nastane, když má zaměstnanec třeba pracovní úraz.
                        22:49
                        Přestavba větroňů Blaník
                          Na českých letištích stojí už přes pět let odstavené stovky legendárních větroňů typu Blaník. Nesmějí létat kvůli obavám o pevnost konstrukce. Úřady teď schválily jejich přestavbu.
                          25:28
                          Rakouské prezidentské volby
                            25:39
                            Dovolená jako luxus
                              Na dovolenou letos v létě nepojede zhruba čtvrtina obyvatel Česka. Rekreaci odmítá nebo si ji nemůže dovolit 27 procent oslovených. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ipsos pro firmu Profi Credit.
                              25:59
                              Prevencí proti chronickým nemocem
                                Přibývá chronicky nemocných lidí, a to ve všech vyspělých státech. Jak do budoucna zajistit péči o takové pacienty, řešili lékaři na mezinárodní konferenci v Praze.
                                28:28
                                Měření emisí a STK v jednom
                                  Měření emisí i technická kontrola aut výhradně na jednom místě – změna, kterou připravuje i kvůli nařízení Evropské unie Ministerstvo dopravy. Samostatné stanice měření emisí skončí.
                                  32:55
                                  Snazší vyřizování řidičských průkazů
                                    Změny při vydávání řidičských průkazů. Požádat si o doklad a vyzvednout ho bude možné v příštím roce kdekoli, tedy nejen v místě trvalého bydliště. Lidé by už také nemuseli k žádosti přikládat klasickou fotografii.
                                    34:50
                                    Past na pytláky
                                      Tisíce mrtvých zvířat a škoda kolem tří milionů korun. Každoroční bilance pytláctví. Nelegální lov, se kterým myslivci marně bojují, se teď daří víc objasňovat. Loni trest dostala pětina pytláků - to je nejvíc od doby, co je pytláctví trestným činem.
                                      36:46
                                      Nový turecký premiér o EU
                                        Nastupující turecký premiér Binali Yildrim vyzval Evropskou unii, aby ukončila zmatky kolem migrační krize. Ankara podle něj musí mít jasno v tom, jak osmadvacítka na situaci nahlíží.
                                        37:08
                                        Neklidný východ Ukrajiny
                                          Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě zvažuje vyslání ozbrojené policejní mise na jihovýchod Ukrajiny. Měla by se tam pokusit uklidnit situaci a pomoct plnit podmínky tzv. minských dohod.
                                          39:22
                                          Spory o zábavní park
                                            Sousedé zábavního parku Peklo v Hlinsku si stěžují, že jim podzemní stavba vzala vodu ze studní a úřady jejich námitky nebraly na zřetel. Proti tomu podali dokonce žalobu.
                                            41:16
                                            Pražský koncert hardrockových legend
                                              Živý vstup redaktora Jakuba Anděla.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž48 minut
                                              Další díl
                                              23. května 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž48 minut

                                              12. května

                                              Headlines — Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                              12. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž48 minut

                                              12. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              12. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              11. května

                                              Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                              11. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              11. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              11. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž53 minut

                                              10. května

                                              Hokejové MS v Praze a Ostravě — Fanoušci v centrech Prahy a Ostravy — Zisky z hokejového mistrovství — Hokejové MS v Ostravě — Projednávání korespondenční volby — Nová vlna ruské ofenzivy — Ruské útoky na ukrajinský Charkov — Zuzana Čaputová v Kyjevě — Protesty zemědělců — Dubnová nezaměstnanost: 3,7 % — Růst tržeb za služby — Postavení Palestiny ve strukturách OSN — Další omezení pro turisty na Baleárských ostrovech — Výstava Contemporary Problems Milana Caise — Návrh na jmenování Marka Ženíška — Počet hostů ubytovacích zařízení — Pátrání po generálovi ruské tajné služby — Požár v přírodní rezervaci Příhrazské skály — Bezpečnost při hokejovém MS — MS v hokeji 2024 — Cesty fanoušků na zápasy — Pletení hokejových ponožek — Loděnice v Děčíně v konkurzu — Protest polských zemědělců — Celosvětová opatření WHO — Vydání šesti Čechů z Ukrajiny — Setkání vedoucích kanceláří — Pád autobusu do řeky — Úložiště jaderného paliva ve Finsku — Uzavřený železniční přejezd — Cena pro zachránce židovských životů — Zlín patří modernímu designu

                                              10. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž53 minut

                                              10. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              10. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              9. května

                                              Sněmovna o korespondenční volbě — Výhrady opozice ke korespondenční volbě — Návrh korespondenční volby — Debata o korespondenční volbě — Přerušení dodávek leteckých pum USA do Izraele — Zalužnyj velvyslancem v UK — Tržby obchodníků rostou — Prognóza vývoje české ekonomiky — Vojenská přehlídka v Moskvě — Policie o vlajce se svastikou — Druhé semifinále Eurovize s českou účastí — Neobsazený post ministra pro vědu, výzkum a inovace — Průměrné ceny pohonných hmot — Zkáza po tornádech ve Spojených státech — Trestní oznámení na advokáty — Srážky zmírnily sucho — Hokejový turnaj už zítra — 50 let pražského metra — Trestní oznámení po auditu v NSA — Uzavření dolu ČSA — Protesty v Gruzii — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Chybějící místa v mateřských školách — Zabezpečení skály u Brošova — Vyprošťování vykolejených vagonů — Čínský prezident v Maďarsku — Pád zdi na seniorky — Vlk na předměstí Plzně — Poutní cesta z Istanbulu na Velkou Moravu

                                              9. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              9. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              9. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              8. května

                                              Den vítězství — Oslavy Dne vítězství — Pieta v Brně — Vzpomínka v Hrabyni — Prezident Petr Pavel jmenoval nové generály — Den vítězství v Evropě — Povstání proti německým okupantům — Operace v Rafáhu — Útok na německého politika — Zlaté rezervy ČNB — Splašený kůň — Útoky na ukrajinskou infrastrukturu — Výnosy ruských aktiv — Trampoty člověka Sekory — Konečná podoba migračního balíčku — Rekordně teplý duben 2024 — Olympijský oheň dorazil do Marseille — Boeingu 767 selhal příďový podvozek — První turisté v kempech — Vyšší daň z nemovitosti — Daň z nemovitosti — Výtěžek z daně z nemovitosti — Jednání poslanců o korespondenční volbě — Hlavní líčení s Donaldem Trumpem — Přípravy na MS v hokeji — V Česku chybí pediatři — Série úprav sjezdů a nájezdů z D1 — Trh s biopotravinami roste — Si Ťin-pching v Bělehradě — Přesun sedmimetrové kapličky — Pražské metro slaví padesáté výročí — Dokument o ukrajinských sportovcích

                                              8. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              8. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              8. 5. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám