Pod pokličkou → 14. 7. 2021

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69296

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

14. 7.
2021

V prázdninovém menu najdete i vaření v remosce

Remoska je, podle mínění špičkových kuchařů a odborníků, jeden z mála příspěvků Čechů do světové gastronomie. Malá, samostatná a uzavřená trouba nahradí mnoho dražších kuchyňských spotřebičů. A vy se Pod pokličkou dozvíte, že vaření v remosce je nejen ekonomicky výhodné, ale i ekologické a vhodné k přípravě racionálních jídel.

Víte, že...

A/ Renomé značky Remoska v zahraničí vybudovala žena - Milena Grenfell-Baines, která se stala dovozcem tohoto spotřebiče do Anglie. Tato původem Češka, byla jedním z „Winstnových dětí“ , které byly zachráněny v době 2. světové války odvozem do Anglie. Při pobytu...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Kuřecí stehýnka v remosce

2 kuřecí stehýnka
brambory
čerstvou zeleninu – rajčata, paprika, lilek nebo cuketa
česnek
koření a sůl
olej

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Teriny a paštiky - z masa, hub i ze štiky

27. 7. 2011 17:30 ČT1

Podle definice je paštika masová směs různé konzistence. Co se v této směsi skrývá, odhalí pořad Pod pokličkou. Uvidíte, co je v konzervách a dozvíte se, jaký je rozdíl mezi paštikou a terinou, jak se tyto pokrmy připravují a…