Pod pokličkou → 12. 8. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68993

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

12. 8.
2020

Teriny a paštiky - z masa, hub i ze štiky

Podle definice je paštika masová směs různé konzistence. Co se v této směsi skrývá, odhalí pořad Pod pokličkou. Uvidíte, co je v konzervách a dozvíte se, jaký je rozdíl mezi paštikou a terinou, jak se tyto pokrmy připravují a jak jsou náročné pro naše zažívání.

Víte, že...

a) Pravé paštiky se pečou v nádobě vyložené těstem, například tzv. brioškovém. Sama o sobě je paštika roztírartelná masová pasta, do které mohou být přimíchány hrubší kousky zvýrazňující jejií chuť. Například maso, špek, houby, sušené ovoce nebo třeba...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Drůbeží paštika

30 g másla
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
1 kg kuřecích jater
80 ml brandy
250 g másla
85 ml smetany na vaření
mořská sůl
pepř

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Potraviny pro líné lidi

3. 8. 2011 17:30 ČT1

Možná vás zarazí představa, že si místo brambor ve slupce budete v blízké budoucnosti nosit domů igelitový sáček s jednou porcí oloupaných a nakrájených brambor, které jen vysypete do hrnce. Ale pozor, kdo se pozastaví nad tím,…