Pod pokličkou → 6. 6. 2020

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2011

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68958

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

6. 6.
2020

Co jíme, když dobře spíme

Vše co sníme a vypijeme, přímo ovlivňuje kvalitu našeho spánku. A tentokrát se Pod pokličkou dozvíte, že nejen káva vás občerství a zažene spánek. Prozradíme vám i to, že sladké sny vám přinese spíš tofu než teplé mléko, a proč je ráno lepší pozřít kus flákoty než sladký koláček. Možná přijdete i na to, proč usínáte na poradách, ale večer nemůžete zabrat ani po půlnoci!

Víte, že...

A/ Až 35 % Čechů trpí poruchami spánku a ty zvyšují riziko pro vývoj obezity. Odborné studie prokázaly, že krátký spánek v délce kolem čtyř hodin podporuje pocity hladu i zřetelně vyšší chuť na energeticky vydatná jídla. Jinými slovy spěte, zhubnete!
B/ Ráno...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Zapečené těstoviny s tvarohem a meruňkami

0,5 kg těstovin (celozrnných)
0,5 kg meruněk čerstvých nebo mražených
250 g nízkotučného tvarohu
2 vejce
1 vanilínový cukr
máslo

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Brambory pečené, jezte málo maštěné!

18. 5. 2011 17:30 ČT1

Víte, proč se bramborovým hranolkům říká francouzské? Proč se v Čechách pěstují geneticky modifikované brambory? A chcete vědět, kdo Američanům prozradil, že brambory jsou výborná potravina? Odpovědi i další informace s…