Pod pokličkou → 16. 11. 2012

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 69297

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

16. 11.
2012

Dejte játra do čistírny

Tentokrát se Pod pokličkou dozvíte, že při onemocnění mononukleózou už není nutné polykat jen suché rohlíky. Dieta při této nemoci může být velmi chutná, rozmanitá a dobře stravitelná pro celou rodinu. Vše musí být připraveno tou nejjednodušší formou, tedy v páře a takové pokrmy si zachovají všechny výživné hodnoty, vůně i chutě a svědčí zejména vaší linii. Jako bonus se dozvíte, jak využívat parní hrnec.

Víte, že...

A/ Většinu lidí překvapí fakt, že EB virem je infikováno více než 90% dospělé populace na celém světě. Virus se šíří zejména slinami, vyloučený není ani přenos pohlavní cestou nebo krevní transfuzí. Věk, ve kterém dochází poprvé ke vstupu viru do organismu se...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Candát na páře s bylinkovým přelivem

4 filety z candáta
2 svazky rukoly
2 rajčata
2 lžíce krájené šalotky
sůl
bílý mletý pepř
lžíce olivového oleje
Bylinkový přeliv:
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce cottage sýru natural
směs sekaných bylinek – kopr, petrželka, bazalka
špetka soli, pepře

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Co jídáte v zahraničí, v Česku dneska taky fičí

26. 1. 2011 17:00 ČT1

V osmdesátých letech minulého století byla v Praze otevřena první tzv. "čína", tedy restaurace servírující speciality jako pekingskou kachnu či jarní závitky. Během dvaceti let jsme cizokrajná jídla začali konzumovat nejen ve…