Pod pokličkou → 20. 5. 2019

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2008

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 66500

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

20. 5.
2019

Dravě plovoucí zásobárny zdravých tuků

Konzumace rybího masa je pro lidstvo samozřejmostí od pradávna, což dokládají jednak archeologické nálezy rybářských propriet - háčků z kostí či zátěže k sítím, ale i kostry a šupiny ryb. O rybách se všeobecně tvrdí, že jsou součástí zdravé výživy. Ale víte, proč jsou vlastně pro naše zdraví přínosné a které našemu suchozemskému organismu prospívají a které mu naopak mohou i uškodit?

Víte, že...

A/ Do Česka se losos vrátil přirozenou cestou poprvé v roce 2002. Po putování severním Atlantským oceánem se do české vody vrací zhruba několik desítek lososů. Aby se mohl losos v českých řekách přirozeně množit, však zatím v Česku schází téměř šedesátka rybích...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Pichotte čili pišota

4 pstruzi
350 g másla
500 g mouky
3 malé šalotky
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželové natě
2 dl mléka
pepř, sůl

Zobrazit recept Vytisknout recept

Následující díl

Fotografie

Na kašel i nevolnost pomůže ti zázvor dost

17. 9. 2008 17:30 ČT1

Tak jako v evropské kuchyni platí, že sůl je nad zlato, v asijské kuchyni je nad zlato zázvor. Už více než 3 000 let je tady používán nejen jako vynikající potravina, ale také jako všelék. V Čechách je znám už od 13. století, kdy…