27 minut

Přehled dílů

121 dostupných
Stopáž27 minut

Sváteční díl

II. řada

Jim prozradí svůj recept na meloun s rumem a Kateřina s Lindou svedou opravdový souboj kachen, samozřejmě jenom na pekáči.

14. 12. 2014 na ČT1
Stopáž27 minut

Ze sklepa

II. řada

Zima už je skoro tady. Pole jsou zoraná a vše je uloženo ve sklepě. Dnes se budeme věnovat receptům převážně z uskladněné kořenové zeleniny, sušených luštěnin a ovoce, masa a bylin.

7. 12. 2014 na ČT1
Stopáž26 minut

Děti píší Ježíškovi

II. řada

Již začal advent. Tento díl je tedy první předvánoční, a zabývá se proto přípravou na Vánoce.

30. 11. 2014 na ČT1
Stopáž27 minut

Na nervy

II. řada

Všichni jsou pořád ve stresu, bolí je záda a žaludek, nemůžou spát, jsou nervózní a zapomněli odpočívat. Místo polykání tablet na nervy a bolest se však můžete podívat v přírodě po bylinách, které vám uleví od strastí moderního života.

23. 11. 2014 na ČT1
Stopáž27 minut

Neutuchající energie

II. řada

Je tu pokračování našeho bylinného průvodce pro babičku a dědu. A samozřejmě pro všechny, kteří potřebují povzbudit.

19. 11. 2014 na ČT1
Stopáž26 minut

Chutě z ráje

II. řada

Kdoulový kompot s mišpulovým pyré. Polévky z ráje, jedna podle sestry Kateřiny a druhá podle Lindy. A menu pokračuje jehněčími kotletkami s bylinkami a vínem podle Hildegardy a jako sladká tečka na závěr hříšná čokoládová pěna.

12. 11. 2014 na ČT1
Stopáž27 minut

A je tu listopad

II. řada

Koukneme do trouby na svatomartinskou husu, ochutnáme martinské rohlíky a kruhovky. Vydlabeme dýni a pak si ji zase hezky naplníme!

8. 11. 2014 na ČT1
Stopáž26 minut

Zase nachlazení

II. řada

A je to tady, takže se zaměříme na výborný mátovo-bezový sirup a nanuky proti nachlazení. Budeme taky správně inhalovat byliny. A naučíme se jeden zaručený recept na poctivou slepičí polévku pod názvem zaklechtaná slepice se špeclemi. A ještě domácí lipové víno. Takže pryč s nachlazením!

1. 11. 2014 na ČT1
Stopáž26 minut

Naložíme vám, zavaříme vám

II. řada

V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

25. 10. 2014 na ČT1
Stopáž27 minut

Dobrý den a dobrou chuť

II. řada

Pochutnáme si na chutných poplamenicích přímo z pece. Zaměříme se na pesto na několik způsobů a povíme si něco o bylině divizně. Podzimní pečená zelenina a k ní vepřové v bylinko-hořčičné krustě s pyré, tak to je ten správný recept pro tento čas. A na konec vytvoříme květinový dort z ovesných vloček.

18. 10. 2014 na ČT1

Herbář na sociálních sítích

Napište nám