Úvod

Pondělí 28. 5. 2018 po půlnoci

Řízek - to je v každé kuchyni, na každém prostřeném nedělním či slavnostním stole a v gastronomii vůbec prostě pojem. Řízek to je jedlíkův vysněný ideál, ať je to klasický vídeňský telecí řízek, který se může pochlubit svojí dlouhou historií či legendami o tom, jak vlastně vznikl, náš nejznámější starý dobrý vepřový řízek nebo řízek kuřecí, ale také řízek z hovězí svíčkové či roštěné, řečený porthaus. Dokonalým řízkem prostě nepohrdne žádný, ani ten nejnáročnější labužník. A jaké je tajemství takového dokonalého řízku, to nám prozradí šéfkuchař Jiří. A aby ani on, ani řízek nezůstal v kuchyni sám, připraví Martina přílohu, bez které se žádný řízek neobejde - speciální lehký bramborový salát, úplně jiný než ty, které znáte, a Vladimír přispěje hruškovým dezertem.

Recepty

Štítky

brambory, česnek, dezert, hovězí maso, hrušky, jablka, koření, kuřecí maso, listové těsto, mandle, olej, pečivo, příloha, salát, slanina, smažení, smetana, studená kuchyně, telecí maso, vejce, vepřové maso

Příští zásah

Fotografie

Grilované překvapení

5. 9. 2009 09:40 ČT1

​Grilování patří neodmyslitelně k letním večerům, ale co když už nevíte, jak byste si tuhle příjemnou činnost ještě více zpestřili. Na tým Kuchařské pohotovosti se obrátila paní Blanka, která sice má…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení