Saláty
Bramborový salát s jablky
600 g brambor
4 plátky uzeného boku
3 jarní cibulky
2 jablka
citron
cukr
150 g kysané smetany
slunečnicový olej
sůl
bílý pepř
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi na trošce oleje orestujeme slaninu a jarní cibulku, přidáme oloupaná jablka nakrájená stejně jako brambory, opět krátce orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, osolíme, opepříme, a až směs vychladne, smícháme ji s bramborami. Na závěr přidáme kysanou smetanu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
Na salát se nejlépe hodí brambory varného typu A.
Jablka namočte do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů