Maso

Porthaus

roštěná z mladého býka
česnek
sůl
pepř
hladká mouka
vejce
mléko
strouhanka
olej na smažení

Po naklepání hovězí maso osolte, opepřete, potřete česnekem a obalte v trojobalu. Jen místo světlé strouhanky použijte tu z obyčejného chleba.

A ještě jeden malý tip: když řízky naložíte do česneku den předem, budou mít výraznější chuť. Obalujte je ale až těsně před smažením, aby strouhanka nezvlhla a neopadala.

Při rozklepávání řízků použijte fólii, budete mít méně práce s úklidem.

Všechny řízky můžete místo smažení péct v předehřáté troubě na 180°C. Jen je třeba použít kvalitní olej, dobře ho v troubě rozehřát a pak už jen dávat pozor, aby se řízky nepřipálily.

Pokud není maso vyzrálé, při smažení ztratí hodně na objemu a obal se uvolní a opadává.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl