Úvod

Sobota 27. 4. 2019 po půlnoci

"Chtěla bych na přátele zapůsobit dokonalou souhrou moderního bydlení a vynikajícího jídla!" Takové bylo přání Hany, která se ozvala a požádala o pomoc tým Kuchařské pohotovosti při přípravě pohoštění na oslavu kolaudace nového bytu, kam se nastěhovala se svým přítelem. Úvahy nad tím, co nejlepšího připravit hostům, kteří jsou podle slov Hany na jídlo velmi nároční, nakonec vyústily v nápad spojit s moderně vybaveným bytem jídlo nejen chuťově dokonalé, ale především originálním způsobem servírované. Hana však navíc trvala na tom, aby příprava pokrmů nebyla složitá, chtěla je totiž do budoucna zvládnout úplně sama. Komplikované úkoly - ty jsou přece pro náš tým jako stvořené!
A co tedy vytvoří ono designové menu? Od Martiny to bude fazolkový salát s houbami shiitake, doplněný artyčoky a rajčátky. Ani Jiří nezůstane pozadu a vykouzlí kreaci jako stvořenou na výstavu moderního umění: Hovězí tartar s omáčkou z kaparů a pečený telecí filet s bylinkovým olejem, vše doplněné zeleninou a ozdobené křepelčími vajíčky. Vladimír o své preciznosti, co se vzhledu dezertů týče, přesvědčil už mnohokrát, a tak je jasné, že jeho karamelový dezert s mango omáčkou a čokoládou dnešní designové menu opravdu důstojně zakončí.

Recepty

Štítky

bezmasá jídla, bylinky, čokoláda, dezert, fazole, houby, hovězí maso, karamel, koření, krém, olej, omáčka, oslava, ovoce, rajčata, salát, studená kuchyně, tatarák, telecí maso, vejce, zelenina, želatina

Příští zásah

Fotografie

Na valašskou notu

23. 1. 2010 09:45 ČT1

V dalším díle čeká kuchařský tým cesta na Valašsko. A protože cesta byla daleká, dopřáli si malou lekci z valašské kuchyně. A co se dozvěděli? Kuchyně na Valašsku souvisí s horami a skromným způsobem…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení