HoubyLuštěniny a obiloviny

Fazolkový salát s houbami shiitake

400 g zelených fazolek
100 g šalotky
dýňový olej
400 g hub shiitake
olivový olej
1 fenykl
česnek
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
bílý pepř

Na ozdobení:
5 artyčoků
cherry rajčata
balzamikový krém

Fazolky uvaříme do měkka, po vychladnutí je podélně rozpůlíme, přidáme nasekanou šalotku, dýňový olej, trochu soli a pepře, promícháme a na talíři vtlačíme do vykrajovátka. Nahoru přidáme ještě osolené, opepřené a na olivovém oleji orestované houby shiitake smíchané s nakrájeným fenyklem, který jsme předem uvařili s česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Ozdobíme cherry rajčátkem a kousky naložených artyčoků, které zakápneme balzamikovým krémem.

Rady

Scezený fenykl propláchněte studenou vodou.

Svážete-li koření do gázy, usnadní vám to práci.

Houby shiitake se pěstovaly v Japonsku už ve 2. století našeho letopočtu. Díky svým léčivým účinkům bývá shiitake nazývána houbou dlouhověkosti.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl