Kančí z myslivny

Úvod

Úterý 30. 8. 2016

Přišel čas podzimu a s ním přispěchal i čas pochoutek ze zvěřiny. A stejně tak na sebe nenechalo dlouho čekat volání o pomoc z lesní samoty, kde uprostřed hlubokých lesů na hájence žije paní Eva se svým manželem a dvěma dětmi. Celý kuchařský tým se podivil, proč právě odtud volají; vždyť na hájence v rodině myslivce nemusí nic řešit, když mají zvěřinu na talíři skoro každý den.
Ale právě v tom je kámen úrazu. Paní Eva, která zvěřinu vařila snad stokrát, už totiž neví, jak by její úpravu mohla obměnit a vylepšit, a proto požádala Kuchařskou pohotovost o pomoc se zpracováním kančího masa, aby mohla na nové pochoutky pozvat nejen svoji rodinu, ale i přátele.
A jaké menu náš tým sestavil, aby všichni byli spokojeni? Připravovat se bude kančí paštika, kančí guláš na víně v chlebové misce a jako dezert koláč s lesním ovocem s tvarohovou náplní.

Recepty

Štítky

borůvky, děti, dezert, guláš, jahody, lesní ovoce, mleté maso, studená kuchyně, tvaroh, zvěřina

Příští zásah

Fotografie

Z Krakonošovy kuchyně

26. 9. 2009 10:00 ČT1

Paní Hana žije v Krkonoších a ráda vzpomíná na místní lidové pochoutky, především na tradiční krkonošské kyselo, které vařívala její babička. Byla by ráda, kdyby si společně s naším týmem Kuchařské…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení