Maso

Kančí paštika

300 g kančího ořezu
300 g vepřového bůčku
200 g jater
100 g uzené slaniny
200 ml červeného vína
100 ml koňaku
50 ml ginu (borovičky)
mletý pepř
mleté nové koření
mletý jalovec
bobkový list
čerstvý tymián
cukr
sůl

Očištěné maso i slaninu nakrájíme na kostky, smícháme s namletým kořením, zalijeme vínem a koňakem, přidáme špetku cukru, sůl, bobkový list a tymián. Promícháme a necháme v chladu marinovat, nejlépe 24 hodin. Zaleželé maso pečeme pod pokličkou při 170 stupních 2 až 3 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme sádlo, které dáme stranou. Vybereme bobkové listy, větvičky tymiánu a vychlazené maso umeleme spolu s vepřovými nebo kančími játry. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a borovičkou nebo ginem a naplníme do sklenic. Zalijeme vrstvou rozpuštěného sádla, které jsme předtím slili, a zavařujme zhruba hodinu při 80 stupních.

Rady

Vyberte jen kančí ořezky bez šlach.

K přípravě kančí paštiky je nejlepší sladké červené víno.

Koňak můžete nahradit brandy.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl