Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Miroslav Etzler — Lidé — Česká televize

herec

narozen 22. prosince 1964

Miroslav Etzler se narodil v Ostravě v roce 1964. Nejdříve působil ve Státním divadle v Ostravě, pak v Severomoravském divadle v Šumperku. Po studiu herectví na JAMU (1986 -1990) vytvořil několik rolí ve Státním divadle v Brně. Hostuje také v divadle Ungelt. V roce 2004 se dostal do podvědomí diváků především díky jedné z hlavních rolí v seriálu Pojišťovna štěstí. Mohli jsme ho vidět v Národním divadle v Praze (1992-2000) jako Antoše v Roku na vsi, Lopachina ve Višňovém sadu.

Výběrová filmografie

  • Zemský ráj to napohled (2009)
  • Ulovit miliardáře (2009)
  • Na vlky železa (2008)
  • Soukromé pasti (2008)
  • Trofej (2007)
  • V hlavní roli (2007)
  • Bestiář (2006)
  • Jak se krotí krokodýli (2005)
  • Zastřený hlas (2005)
  • Mazaný Filip (2003)
  • Muž, který vycházel z hrobu (2001)
  • Znásilnění (2001)
  • Hříchy pro diváky detektivek (1995)
  • Díky za každé nové ráno (1994)
  • Území bílých králů (1991)
  • Čas sluhů (1989)

Odkazy

Fotografie