iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
10. 11. 2010
16:30 na ČT1

1 2 3 4 5

70 hlasů
8948
zhlédnutí

Pod pokličkou

Mléko, maso a sýry z kozy

21 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

Pod pokličkou

  • 00:00:25 Mám rád kozí mléko,
    kozí sýry a kozí maso,
  • 00:00:30 lépe řečeno kůzlečí.
  • 00:00:32 Kozí maso? To jsem ještě neslyšela.
  • 00:00:34 My lidi jsme hrozné prasata,
    my sníme opravdu všechno.
  • 00:00:38 Pokud bych si měl potravu
    obstarávat sám,
  • 00:00:43 tak by ze mě byl vegetarián.
  • 00:00:53 V ledničce je druhý chod
    ze zabijačky.
  • 00:00:56 Ale ne, tralala,
    prasátko růžovoučké a mrtvoučké.
  • 00:01:00 Dnes není marný den.
  • 00:01:01 Copak to je jelítka, ovárek,
    tlačenka, kotletka?
  • 00:01:05 Víš, maminka prasátko nemá,
    zabíjela kozu.
  • 00:01:09 No co, třeba to bude dobré.
    Sem s tím. Je to libové?
  • 00:01:12 Taky jsem nejmladší ze sourozenců,
    takže jsem dostala jen zbytek.
  • 00:01:16 A to?
  • 00:01:17 Rohy.
  • 00:01:19 V náboženských představách starověku
    hrála koza
  • 00:01:22 důležitou roli.
  • 00:01:24 Často byla používána
    jako obětní zvíře.
  • 00:01:27 Kozy najdeme často vyobrazené
    na sarkofázích a nádobách.
  • 00:01:31 Capella, nebo také Amalthea
    byla koza,
  • 00:01:34 která kojila malého Dia na Krétě.
  • 00:01:36 Z vděčnosti ji Zeus
    umístil na oblohu,
  • 00:01:39 a tak se dnes se jedna jasná hvězda
    v Mléčné dráze
  • 00:01:42 jmenuje Capella, tj. Koza.
  • 00:01:44 Také ve středověku byl chov ovcí
    a koz velmi důležitý.
  • 00:01:48 Karel Veliký dokonce
    poručil svým poddaným,
  • 00:01:52 aby kromě koz pro mléko
    chovali i kozly.
  • 00:01:55 Jejich rohy a kůži
    pak museli odevzdávat vrchnosti.
  • 00:01:59 Kromě kozího mléka bylo v té době
    velmi ceněno i maso.
  • 00:02:02 Po 30leté válce začal mít
    větší význam chov hovězího dobytka.
  • 00:02:07 Ale v krizových letech
    se chov koz opět rozšířil.
  • 00:02:10 Kozy chovali především malorolníci,
    dělníci a řemeslníci.
  • 00:02:14 Z tohoto důvodu byla koza označována
    za krávu chudáků.
  • 00:02:21 Na našem území byly nejvyšší
    početní stavy koz
  • 00:02:24 v letech 1900-1945.
  • 00:02:27 Např. v roce 1920
    bylo u nás chováno 1 291 000 koz.
  • 00:02:33 Později kozy vytlačil chov
    hovězího dobytka,
  • 00:02:37 návrat zaznamenáváme
    v 90. letech minulého století.
  • 00:02:41 V roce 1995 bylo u nás chováno
    44 993 koz a kozlů,
  • 00:02:48 ovšem v roce 2009 to bylo
    už jen 16 674 ks tohoto dobytka.
  • 00:02:56 Vědci a lékaři zabývající se
    onkologickými nemocemi
  • 00:03:00 vyslovili oprávněné domněnky,
    že kozí mléko by mohlo sehrát
  • 00:03:04 aktivní roli v prevenci rakoviny.
  • 00:03:06 Výsledky dlouholetého výzkumu
    totiž prokázaly,
  • 00:03:09 že kozy nikdy neonemocní rakovinou.
  • 00:03:12 Musí tedy existovat látka,
    která kozí buňky prokazatelně chrání.
  • 00:03:19 Tzv. UBICHON 50 je významná substance
    obsažená v čerstvém kozím mléce.
  • 00:03:24 Zajišťuje bezporuchovou látkovou
    výměnu v buňce
  • 00:03:27 a udržuje buňku déle při životě.
  • 00:03:30 Ubichon 50 je také součástí
    pleťových krémů renomovaných firem,
  • 00:03:34 protože účinně detoxikuje
    a dokonale čistí pokožku,
  • 00:03:38 navrací jí lesk a svěžest
    a aktivuje buněčné dýchání.
  • 00:03:44 Kozy se chovají na mléko,
    maso, ale i kvalitní vlnu.
  • 00:03:49 Víte, jak se vlna získávána
    z kozí srsti jmenuje?
  • 00:03:58 B je správně.
  • 00:04:00 Vlákna kašmíru pocházejí z podsady
    kašmírských nebo tibetských koz.
  • 00:04:05 Vyčesávání se provádí ručně
    a příze pak musí být očištěna
  • 00:04:09 od hrubé vrchní srsti.
  • 00:04:11 Kašmír je ceněn pro svou lehkost,
    jemnost a vysokou hřejivost.
  • 00:04:16 Pravý kašmír je až 10x dražší
    než ovčí vlna.
  • 00:04:22 Tati?
  • 00:04:23 Kdo tě sem zase přikreslil, synku?
  • 00:04:25 Mohl bych si domů přitáhnout 2 kozy?
  • 00:04:28 Ať tě to ani nenapadne!
  • 00:04:29 A proč?
  • 00:04:30 Vím, jak si se neuměl postarat
    ani o morče.
  • 00:04:33 Ale...
  • 00:04:34 Nic, nic.
  • 00:04:35 Nikdo mi tady nerozumí
    a to jsem chtěl udělat dobrý skutek.
  • 00:04:39 Dobrý skutek uděláš,
    když doneseš
  • 00:04:41 do ZOO kaštany pro jeleny.
  • 00:04:43 Tak nazdar, rodino.
  • 00:04:45 To se ti teda povedlo, Karle.
  • 00:04:46 Ještě se ho zastávej.
  • 00:04:48 Proč bych se ho neměla zastat,
    když nám chtěl udělat radost
  • 00:04:51 a natřít dveře?
  • 00:04:52 K tomu přece potřebuje
    tesařské kozy.
  • 00:04:55 Já trulant...
  • 00:04:58 -Kozí maso je podobné
    svou typickou vůní, chutí
  • 00:05:01 a způsobem úpravy masu skopovému,
    má však světlejší barvu.
  • 00:05:05 Do prodejen jsou dodávána
    převážně výseková kůzlata,
  • 00:05:09 prodávají se v celku,
    v půlkách a dělené,
  • 00:05:12 nejčastěji o hmotnosti 5-8 kg
    a stáří 4-6 týdnů.
  • 00:05:18 Jejich maso je bílé,
    velmi jemné a lehce stravitelné.
  • 00:05:22 Obsahuje 20 % bílkovin, 70 % vody,
    ale pouze 4 % tuku.
  • 00:05:28 Kozí maso je kvůli malému
    obsahu nasycených mastných kyselin
  • 00:05:32 vhodné pro lidi,
    kteří mají vysoký cholesterol.
  • 00:05:36 Oproti kuřecímu masu obsahuje
    více železa, draslíku a zinku.
  • 00:05:40 Všeobecně se tedy považuje
    za velmi zdravé,
  • 00:05:43 což se ve vyspělých zemích
    začíná projevovat zvýšenou poptávkou.
  • 00:05:48 Ahoj rodino, oznamujeme,
    že Klárka děsně brečí.
  • 00:05:53 Nedá se to vydržet, zazpíval jsem
    ukolébavku a ona vůbec nereagovala.
  • 00:05:59 To se nedivím,
    ukolébavky tvé domoviny
  • 00:06:01 jsou pěkné horory.
  • 00:06:03 Kolik je v nich mrtvých?
  • 00:06:05 40 mrtvých.
  • 00:06:06 A šel si říct Klárince pohádku,
    jak jsem tě prosila?
  • 00:06:10 No jéje a jak plasticky
    jsem ji podal - O 3 kůzlátkách.
  • 00:06:14 Možná je třeba dodat,
    že před každým slovem kůzlátka
  • 00:06:18 vložil otec přívlastek výseková.
  • 00:06:21 Karle!
  • 00:06:22 Ať ví, co je život.
  • 00:06:24 Výseková kůzlátka
    jsou stejně roztomilá
  • 00:06:25 jako každé jiné.
  • 00:06:27 Zvlášť na talíři.
  • 00:06:28 Ty mi budeš něco říkat o hororech.
  • 00:06:31 Karle, okamžitě jdi to dítě uklidnit!
  • 00:06:33 Já tam raději zajdu sám,
    znám bezva pohádku
  • 00:06:37 o výsekových prasátkách.
  • 00:06:39 Proč já si raději nezvala Pištu?
  • 00:06:41 Asi proto,
    že uherák je z výsekového oslíka, ne?
  • 00:06:47 Kamarádka mi doporučila kozí mlíko
    a říkala, že je to moc dobré,
  • 00:06:51 akorát já jí moc nevěřím,
    protože když mi něco doporučí,
  • 00:06:55 tak je to všechno možné,
    jen ne dobré.
  • 00:06:58 -V případě porovnání
    kravského a kozího mléka,
  • 00:07:02 tak je kozí mléko
    specifické několika věcmi.
  • 00:07:05 Jsou tam jiné frakce kaseinu,
    lépe tráví.
  • 00:07:12 Čili to není tak silný alergen.
  • 00:07:16 -Tvrdí se, že 60 až 70 % alergiků
    na kravské mléko
  • 00:07:22 snáší kozí mléko lépe.
  • 00:07:25 Pokud tito lidé
    budou pravidelně užívat
  • 00:07:31 kozí mléko místo kravského mléka,
    nemusí být zaručeno,
  • 00:07:36 že během života nezískají
    nějakou jinou nesnášenlivost
  • 00:07:40 na kozí mléko.
  • 00:07:42 -Díky tomu,
    že je to polodivoké zvíře,
  • 00:07:47 tak mléko obsahuje
    vyšší množství
  • 00:07:49 specifických protilátek,
    což je důležité
  • 00:07:54 a je imunitně aktivní.
  • 00:07:57 Kozí mléko
    se dokonce může používat k léčbě.
  • 00:08:01 -Tuk kozího mléka
    je velmi jemně homogenně rozptýlen,
  • 00:08:06 tak i pro nás
    je daleko lepší pro trávení.
  • 00:08:13 -Na trhu je celá řada výrobků
    z kozího mléka, je to kozí máslo,
  • 00:08:19 které osahuje mastné kyseliny,
    zdravější tuk než máslo.
  • 00:08:25 Tyto kyseliny mají i hojivé účinky.
  • 00:08:29 Používaly se celá léta
    už v dobách středověku
  • 00:08:33 na problémy revmatického charakteru -
    bolesti kloubů, páteře.
  • 00:08:43 -Zajímavé je,
    kozí máslo téměř nikdo nekupuje,
  • 00:08:48 protože je minimálně 2x tak drahé
    jako kravské a je bílé,
  • 00:08:54 což budí nedůvěru.
  • 00:08:57 Ale jeho výhodou
    je dobrá roztíratelnost.
  • 00:09:01 -Kozí máslo je více aromatické,
    protože kozí mléko
  • 00:09:10 obsahuje 2 mastné kyseliny,
    z nichž jedna je kapronová,
  • 00:09:17 druhá kaprylová a jsou vázány na tuk.
  • 00:09:21 Specifická chuť a aroma kozího mléka
    i másla je tvořeno těmito kyselinami.
  • 00:09:33 -Kozí maso je doporučováno
    pro menší obsah tuku
  • 00:09:40 a pro hodnotné bílkoviny,
    které jsou hodnotnější
  • 00:09:44 než vepřové maso.
  • 00:09:48 Pokud kůzle nějaký tuk obsahuje,
    tak je dobré se jej zbavit,
  • 00:09:52 protože tuk je zdrojem
    specifického zápachu.
  • 00:09:57 -Maso je potřeba před úpravou
    určitým způsob naložit tak,
  • 00:10:05 aby se otupělo typické aroma.
  • 00:10:08 Potom je to bez problémů,
    naopak vynikne vynikající
  • 00:10:15 a dietní chuť masa.
  • 00:10:18 Blbe, tys dneska chystal snídani?
  • 00:10:20 Ano, chutnalo?
  • 00:10:21 Neslíbil jsi náhodou,
    že bude kozí sýr?
  • 00:10:23 Taky že jo.
  • 00:10:24 Mně chutí připomínal
    spíše sýr eidamového typu.
  • 00:10:28 Dobrý postřeh šéfe,
    on to sice byl obyčejný eidam,
  • 00:10:31 ale kupovala ho Růžena
    z vedlejšího kmene.
  • 00:10:34 A to je děsná koza.
  • 00:10:36 Moje nervy, tak ji pozvi večer
  • 00:10:38 k nám a oba pofrčíte do mraveniště,
    ty Blbe!
  • 00:10:42 Jenom, aby o nás pak nekolovaly
    nějaké drby.
  • 00:10:51 Chlupáči moji milí,
    chcete?li přežít dobu ledovou,
  • 00:10:54 pijte kozí syrovátku!
  • 00:10:56 Než to, raději vyhyneme.
  • 00:10:59 Ta má totiž vysokou
    biologickou hodnotu, obsahuje vápník,
  • 00:11:03 fosfor, hořčík, draslík, sodík,
    zinek a syrovátkové proteiny.
  • 00:11:08 Podporuje metabolismus,
    neboť čistí střeva
  • 00:11:13 a pozitivně ovlivňuje
    tvorbu střevní mikroflóry.
  • 00:11:16 Naše střevní mikroflóra je zvyklá
    na úplně jiné hodnoty. Pivo a rum.
  • 00:11:23 Vysoký obsah B vitamínů a vápníku
    má pozitivní vliv
  • 00:11:27 na stavbu kostí a zubů.
  • 00:11:30 A pánové, pozor!
    Kozí syrovátka spaluje tuk v podkoží.
  • 00:11:35 Takže chcete?li zabodovat
    u svých prapoloviček,
  • 00:11:39 dejte si denně 3 kalíšky
    kozí syrovátky a budete nejen zdraví,
  • 00:11:43 ale i krásní.
  • 00:11:45 Nač vylepšovat, co už je dokonalé?
  • 00:11:48 Šéfe, já bych to bral.
  • 00:11:50 Dělá se mi u levého oka
    malá vráska.
  • 00:11:54 Tak podej nůž,
    udělám ti jizvu u pravého,
  • 00:11:57 ať to máš symetrické.
  • 00:11:59 A už drž pec, ty Blbe!
  • 00:12:03 Dnes to vypadá slibně.
  • 00:12:05 V zákulisí se říkalo
    něco o grilování
  • 00:12:08 a tak nějak logicky
    to bude něco z kozy.
  • 00:12:11 Masožrouti se uklidní,
    budeme ochutnávat sýr.
  • 00:12:14 Produkty z kozy jsou velmi zdravé.
  • 00:12:17 Jako dítě jsem cucal mléko
    přímo z kozího vemene.
  • 00:12:28 Maruško, dnes se bude olizovat
    i mlsný kozel Karel, uvidíte.
  • 00:12:33 Ten se olizuje furt,
    on už má takový tik, víte?
  • 00:12:37 To je z té jeho věčné žízně.
  • 00:12:40 Karle, pokud nemáte ve svém okolí
    kozí farmu, nezoufejte.
  • 00:12:44 I v některých supermarketech
    najdete v biokoutku
  • 00:12:47 kvalitní kozí sýr.
  • 00:12:49 Takže běžte po čuchu
    a nějaký dobrý vyberte.
  • 00:12:52 Jestli kozí farma není naše pavlač,
    tak nemám.
  • 00:12:56 Do biokoutku po čuchu říkáte?
    To tam máte všechno zkažené, nebo co?
  • 00:13:01 A teď, Karle, fičte do oddělení
    s ovocem a zeleninou.
  • 00:13:04 Poznáte cuketu?
  • 00:13:06 Jestli si ji ještě pořád pletete
    s okurkou, zeptejte se prodavačky.
  • 00:13:11 A pak kupte cuketu zelenou i žlutou.
  • 00:13:15 A co kdybych koupil tu prodavačku?
  • 00:13:17 Mohla by ty nesmysly
    nosit domů z práce.
  • 00:13:20 Ale ne, to by nešlo.
    Je hrozně podobná Maruš.
  • 00:13:23 A teď bylinky.
    Kupte tymián.
  • 00:13:25 Nejlépe čerstvý v květináči,
    ale jestli neseženete zelený,
  • 00:13:30 nevadí, vezměte sušený.
  • 00:13:32 A nemůžu koupit pytlík,
    co je na něm napsáno tymián?
  • 00:13:36 Třeba bude uvnitř,
    člověk na světě musí něčemu věřit.
  • 00:13:39 To říkal náš farář.
  • 00:13:40 A ještě zavolejte Maruš,
    jestli má doma pepř
  • 00:13:43 a dobrý olivový olej
    a pak hajdy domů, žádný Růžek!
  • 00:13:48 Tebe se leknu až zítra.
  • 00:13:50 Maruško, připravte se na svěží,
    kozí aroma a jdeme na to!
  • 00:13:54 Jaké aroma? Mně Kozina nevadí.
    Do roka a do dne.
  • 00:13:59 Cukety očistíme, omyjeme
    a podélně nakrájíme na tenké plátky.
  • 00:14:04 Střídavě jimi ovinujeme
    malé bochníčky sýra.
  • 00:14:08 Cuketou to neumím,
    jen novinovým papírem.
  • 00:14:11 Plátky cukety opatrně
    ovineme snítkami tymiánu.
  • 00:14:15 Nemáme?li čerstvý tymián,
    posypeme bochníčky sušeným.
  • 00:14:20 A kde mi upečou
    ty sýrové bochníčky?
  • 00:14:23 Sýry poklademe
    na lehce vymazaný plech,
  • 00:14:26 posypeme je pepřem
    a pokapeme trochou oleje.
  • 00:14:29 Olej mám s ochranným faktorem 24.
  • 00:14:32 Grilujeme asi 4-5 minut,
    přitom hlídáme sýr,
  • 00:14:35 protože se rychle rozpouští.
  • 00:14:38 Podáváme horké.
    Dobrou chuť.
  • 00:14:41 Já do toho pro jistotu
    přimíchám droždí,
  • 00:14:44 zdrclé mléko a starý česnek,
    aby to aspoň vzdáleně
  • 00:14:47 připomínalo tvarůžky.
  • 00:14:49 To kvůli Karlovi.
  • 00:14:55 Mňam!
  • 00:14:57 Nejen koza, ale i kozlík je zdravý.
  • 00:15:00 Teď ovšem nemám na mysli zvíře,
    ale rostlinu z čeledi kozlíkovitých -
  • 00:15:04 kozlík lékařský.
  • 00:15:06 Víte, na které potíže účinně působí?
  • 00:15:18 A je správně.
  • 00:15:21 Kozlík lékařský
    působí především jako mírné,
  • 00:15:24 ale účinné sedativum.
  • 00:15:26 Složky, které obsahuje,
    jsou schopny zvyšovat
  • 00:15:29 ve vašem mozku hladinu kyseliny,
    která má vliv
  • 00:15:31 na zklidnění
    centrálního nervového systému.
  • 00:15:34 Tím kozlík podporuje
    spánek a zmírňuje úzkost.
  • 00:15:40 Pokud preferujeme kozí maso,
    tak z důvodu
  • 00:15:46 specifického zápachu masa
    se preferuje maso z mladých koz
  • 00:15:53 do 1 roku věku.
  • 00:15:55 -Podle toho, jak bývá zvykem v Řecku,
    tak když kůzle ještě saje mléko,
  • 00:16:05 tak se pak nějakou dobu krmí trávou
    a bylinkami a pak se porazí.
  • 00:16:13 Tím je maso jemnější.
  • 00:16:16 -Z vlastní zkušenosti musím říct,
    že takové jarní kůzle,
  • 00:16:21 které je pečené jako řízek
    a je pečené v troubě
  • 00:16:27 na poctivém sádle
    s bramborovou kaší a nádivkou,
  • 00:16:33 tak po jeho snězení
    dosáhne spousta lidí nirvány.
  • 00:16:38 -Pokud někdo nemá kůzle,
    ale jen kozu, kde je maso starší,
  • 00:16:44 tak nejlepší
    je naložit maso do marinády.
  • 00:16:48 Řekové na to mají jednoduchý recept,
    používají se bylinky - oregáno,
  • 00:16:55 tymián, rozmarýn, citrónová šťáva,
    která zjemňuje vůni masa,
  • 00:17:05 zalívá se to vínem
    a důležitá ingredience je česnek.
  • 00:17:12 Z kozího mléka se dá vyrábět
    stejný sortiment výrobků
  • 00:17:16 jako z kravského mléka.
  • 00:17:18 V současnosti se u nás vyrábí
    velká skupina
  • 00:17:23 čerstvých tvarohových sýrů.
  • 00:17:25 -Každý chovatel má jiné plemeno koz.
  • 00:17:29 Španělé chovají andaluské kozy
    a tím se i liší kvalita sýrů,
  • 00:17:38 kdy chuť a odér
    je daleko více variabilnější,
  • 00:17:45 než v případě kravského sýra.
  • 00:17:48 Kozí sýr je výborný se zeleninou,
    můžeme ho i zapékat,
  • 00:17:53 gratinovat do různých
    zeleninových pokrmů
  • 00:17:56 nebo si ho můžeme
    jen nakrájet na studeno.
  • 00:18:02 Můžeme ho i najemno
    nasekat do polévky.
  • 00:18:06 To už záleží na tom,
    co připravujeme.
  • 00:18:13 Nebojme se experimentovat
    a zkusme ho přidávat do naši kuchyně.
  • 00:18:20 Kůzlátka moje,
    přestože chov koz u nás
  • 00:18:23 má stále větší popularitu,
    ve srovnání s některými národy
  • 00:18:27 jsme pořád ještě břídilové.
  • 00:18:29 Víte, ve které zemi EU
    se prohání nejvíc koz a kozlíků?
  • 00:18:39 C je správně!
  • 00:18:41 Na předních místech v chovu koz
    figurují Řecko
  • 00:18:44 s necelými 5 miliony ks,
    Španělsko se pyšní
  • 00:18:47 necelými 3 miliony
    a Francie více než 1 milionem koz.
  • 00:18:53 I ti ale pokulhávají za Asií,
    jen Číňané chovají
  • 00:18:57 asi 140 milionů koz.
  • 00:19:00 Kolik lidí, tolik koz!
  • 00:19:03 Některé kozí výrobky
    např. sýry jsou cítit.
  • 00:19:09 Kozí produkty mi vůbec nesmrdí.
  • 00:19:11 Když mi donesete něco nového, kozího,
    tak to asi zkusím,
  • 00:19:16 ale ne teď hned,
    protože nerada jím,
  • 00:19:19 když se na mě někdo dívá.
  • 00:19:27 Mléko a sýry jsou fajn,
    když člověk roste,
  • 00:19:31 když potřebuje živiny
    a hodně energie do života,
  • 00:19:38 ale když jste dospělý jedinec,
    tak tolik potřebné nejsou.
  • 00:19:44 Já dávám přednost pořádnému steaku.
  • 00:19:47 Kozí sýr a mléko
    mi každý doporučuje,
  • 00:19:50 že je docela dobré a hodně zdravé.
  • 00:19:53 Akorát, když přijdete
    do normálního obchodu,
  • 00:19:57 tak ho tam těžko sháníte.
  • 00:19:59 Nevybavuji si,
    jak by to mělo vypadat
  • 00:20:02 a jediné, co vidím,
    co jsou normální produkty.
  • 00:20:06 Až mě na to někdo upozorní
    a přivede mě k regálu a řekne,
  • 00:20:10 že je to kozí sýr a mléko,
    tak si to ráda pořídím a uvidím,
  • 00:20:16 jestli je to dobré.
  • 00:20:19 To bych do huby nevzal.
  • 00:20:22 Drž pec, nevíš, co je hlad.
  • 00:20:25 Končíme přátelé,
    vy se ještě zhluboka nadechněte,
  • 00:20:29 zahřejte mozkové závity
    a hádejte, kdo má pravdu?
  • 00:20:32 Koza domácí má jako
    každý přežvýkavec 4 části žaludku:
  • 00:20:36 bachor, čepec, knihu a slez.
  • 00:20:39 Koza domácí je sice přežvýkavec,
    ale její žaludek má pouze 3 části:
  • 00:20:44 bachor, čepec a slez.
  • 00:20:47 Já se loučím, vy se snažte
    odpovídat správně a mravně.
  • 00:20:51 Občas zaskočte na náš web,
    mám tam pro vás spoustu
  • 00:20:55 informací a zajímavostí.
  • 00:20:57 Mějte se jak chcete
    a nad jídlem bděte. Pa.
  • 00:21:00 Skryté titulky: Lucie Valachovičová,
    Česká televize, 2010

Související