Pod pokličkou → 24. 11. 2010

Vysílání

  • Stopáž: 22 minut
  • Rok výroby: 2010

Hlasujte pro pořad:

Celkem hlasů: 68910

Kupte si v E-shopu

Kniha Kniha

Mohli jste vidět

24. 11.
2010

Co zničí antibiotika, zachrání probiotika

S přibývajícím chladem se na nás ze všech médií valí reklamy a pobídky, abychom konzumovali co nejvíce probiotik. Co to jsou probiotika, kde je najdete, zda a proč je vůbec máme jíst, zjistíte jako vždy jedině "Pod pokličkou".

Víte, že...

a) Představte si, že každý z nás má v zažívacím traktu až 2000 druhů bakterií, které pomáhají trávit potravu a rozkládat nežádoucí toxiny. Pokud ale žijeme příliš sterilně, naše „MIKROBIÁLNÍ ZOO“ není dost pestré. V takovém případě nám mohou...

Zobrazit článek

Výherci minulých soutěží

Marmeláda

Hit Marmeláda nazpívala Lucie Vondráčková

Výherci:
Jana Vláčilová - Rokytnice nad Rokytnou
Jiří Kašpar - Židlochovice
Ludmila Höhnová - Příbor

Soutěžní otázka

Hebrejsky popřejeme dobrou chuť slovy bete avon

Výherci:

Eliška Škodová - Náchod
Karel Pulec - Vimperk
Pavel Špecián - Louny

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Recept

Lilek

1 velký lilek
1 stroužek česneku
150 ml jogurtu
2 lžíce olivového oleje
čerstvá máta
sůl, pepř

Zobrazit recept Vytisknout recept

Fotografie

Následující díl

Fotografie

Bešamel či jíška zaplní nám bříška

1. 12. 2010 17:30 ČT1

Zásmažky a zahušťování jídel jsou středoevropskou specialitou. Zahušťovat se dá mnoha způsoby, ale jsou mezi nimi chutnější a méně chutné i zdravé a méně racionální způsoby. Pod pokličkou se dnes dozvíte vše o zahušťování…