Věčné lahůdky XXI.
Obsah dílu
Shepherd’s pie neboli pastevcův koláč — Marocký tažín (tajine) — Trojmléčný koláč
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Jarní saláty jinak
Salát z chřestu, jahod a máty s bresaolou — Sekaný salát s flank steakem, avokádem a granátovým jablkem — Fenyklový salát s pomeranči, řapíkatým celerem, chilli a grilovanými bylinkovými krevetami
Připravujeme mořské ryby
Tartar z tuňáka s čočkovým salátem — Mořský vlk s chřestovou tarhoňou — Pražma plněná bylinkami es zadělávaným pórkem
Recepty plné čokolády podle Josefa Maršálka
Koláč s mléčnou čokoládou a jogurtem — Brownies s pistáciemi a kmínem — Kokosová roláda s bílou čokoládou a malinami
Vegetariánské recepty s vůní Orientu
Pakora — Květákové steaky s květákovým pyré a pečenou cizrnou — Fazolový burger
Jarní menu Josefa Maršálka
Tvarohový jahodový koláč s drobenkou — Šátečky s chřestem a sýrem — Scones s rebarborovým kompotem
Kachní menu
Kaldoun — Kachní prsa s bramborovo-dýňovým pyré, šalotka s řepou — Salát z blanšírované kapusty s trhaným masem ze stehen
Velikonoční menu
Vajíčková pomazánka s ředkvičkami a rukolou, celozrnné bulky — Králičí rolka s pražskou nádivkou a mladou zeleninou — Zeleninový krém s bramborovým hnízdem se sázeným vejcem
Jehněčí menu
Pečené jehněčí koleno na víně s bramborovou kaší a česnekem — Jehněčí řízky s celerovou kaší — Jehněčí kebab s jarní zeleninkou
Česká klasika v moderním pojetí II
Šunka v petrželi — Dršťková polévka — Pečený bůček s kmínem a fenyklem, dušené špičaté zelí s cibulí a fenyklem a bramborovo-škvarkové knedlíčky — Nakládaná zelenina podle Pavla Mareše
Masové speciality na chlebu
Sekaná se zeleninou — Trhaná vepřová plec — Rolované vepřové koleno na víně