Maso

Shepherd’s pie neboli pastevcův koláč

Nechť se tato vydatná tradiční dobrota z britských ostrovů dostane i mezi oblíbená jídla na vašem stole. Věříme, že si pochutnáte!

1 kg mletého jehněčího masa z ořezu
(nebo plec, bok)
4 lžíce řepkového oleje
mletý pepř
sůl
2 větší mrkve
1 velká cibule
2−4 lžíce rajského protlaku
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
2 lžíce hladké mouky
worcesterská omáčka
2 stroužky česneku
sterilovaná kuřice a mražený hrášek (necháme rozmrazit) podle chuti

poklička z bramborové kaše

1 kg uvařených brambor bez slupky
sůl
mletý pepř
2 žloutky

Mleté maso vyrestujeme v pánvi na oleji, ochutíme pepřem, solí, vmícháme na drobné kostičky nakrájenou mrkev s cibulí, opečeme, vmícháme rajský protlak, opět zarestujeme, vmícháme drhnutý tymián a nasekaný rozmarýn, lehce zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme hovězím vývarem. Ochutíme worcesterskou omáčkou a česnekem (utřeným nebo nastrouhaným). Odstavíme a vmícháme kukuřici s hráškem a vložíme do pečicí nádoby.

Brambory nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, vmícháme dva žloutky a úhledně navršíme na masovou směs.

Vše zapečeme ve vyhřáté troubě na 200−210 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl