Zpravodajství Brno

Tuřanské letiště rozšíří charterové lety o tři nové destinace

Velikost textu:

Brno - O tři nové jihoevropské destinace se v této sezoně rozšíří počet míst, kam se létá z jihomoravského letiště v Brně-Tuřanech. Novinkami jsou portugalské Faro a jihoitalská dvojice Palermo a Lamezia Terme. Nepůjde však o pravidelné, nýbrž takzvané charterové lety. Před letní sezonou otevře letiště také rozšířené parkoviště.

Letiště v Brně
Letiště v Brně

Nastávající letní sezona je na brněnském letišti mnohonásobně silnější než ta zimní. Zatímco po zbytek roku se létá pouze do čtyř destinací, v létě k nim přibude dalších dvaadvacet. A opačný je i směr, kam se letadla vydávají. Zatímco stálé destinace jsou s výjimkou Milána na severu, letní sezonní lety míří výhradně na jih. Do letovisek jižní Evropy a severní Afriky.

Podle zástupců cestovních kanceláří, kteří budou nové linky plnit především, je důvod volby destinací jednoznačný. "Lety do jihoitalské Kalábrie nabízí časovou výhodu. Autobus tam jede celý den, zatímco cesta letadlem trvá dvě a půl hodiny," vysvětlila Jana Henčlová z cestovní kanceláře Atlantika. Kalábrie je podle ní také stále atraktivnějším cílem díky tyrkysovému moři. "Navíc je pro našince ekonomicky dostupná," dodává další výhodu Henčlová.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.

Nové destinace se řadí mezi charterové lety. Tedy takové, které jsou určené pro větší skupiny, většinou cestovní kanceláře. Nedostupné ale nebudou nejspíš ani pro individuální cestovatele. "Většina z charterových letů bývá k volnému doprodeji, lze tedy koupit letenku. Většinou prostřednictvím leteckých společností," podotýká ke změnám ředitel brněnského letiště Tomáš Plaček. Dodává zároveň, že o nových pravidelných linkách jedná vedení letiště s leteckými společnostmi prakticky neustále, v současnosti ale žádnou další představit nemůže.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.

Novinkou, která jistě potěší v létě všechny zákazníky Brněnského letiště, je rozšíření parkoviště. "Je připravena nová část parkoviště, čítající devadesát míst," upřesňuje Plaček s tím, že v současnosti je k dispozici 350 míst.

Zdroj: ČT Brno

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.