Zpravodajství Brno

Farma Bolka Polívky je zavřená

Velikost textu:

Olšany (Brněnsko) – Z technických důvodů zavřeno. Takový nápis teď vítá návštěvníky Farmy Bolka Polívky na dveřích i webových stránkách. Podle jednoho ze zaměstnanců prý ale práci mají – jen dělají něco jiného. Přímo na farmě s námi nikdo mluvit nechtěl. Podle Boleslava Polívky by měl být na farmě insolvenční správce.

Farma Bolka Polívky v Olšanech
Farma Bolka Polívky v Olšanech

Farma je v problémech už delší dobu. Podle insolvenčního rejstříku dluží peníze mnoha firmám. Zaměstnanci nedostali výplatu už v listopadu. Před necelým týdnem navíc Krajský soud v Brně rozhodl o úpadku farmy. Návrh na insolvenci podala stavební firma Kaláb, které nedoplatila částku sedmi a půl milionu korun za stavební práce.

Do finančních problémů se farma známého herce dostala po rekonstrukci v roce 2010, která stála bezmála 32 milionů korun. Stavební firmě vyplatilo vedení farmy jen 24 milionů, které získalo z evropských dotací. Zbývajících zhruba osmi milionů se ale stavební firma nedočkala ani po opakovaných příslibech.

přehrát video
Vyjádření Boleslava Polívky

Právníci farmy dnes tvrdí, že je to proto, že práce nebyly odvedeny kvalitně. Společnost přesto po dokončení oprav dílo převzala. A dokonce podepsala dokument, že stavbu přebírá bez zjevných vad. Zmiňované nekvalitní práce navíc nikdy nereklamovala.

Úpadkem Farmy se bude zabývat insolvenční firma z Hradce Králové. V nejhorším případě hrozí populární olšanské farmě rozprodání.

Když se přímo v Olšanech reportérka České televize pokoušela získat podrobnější vyjádření o důvodech uzavření farmy, dovnitř ji nikdo nepustil. A ani nikdo z lidí vcházejících a vycházejících z hotelu na kameru mluvit nechtěl.

Bolek Polívka je jediným vlastníkem farmy

Bolek PolívkaJediným vlastníkem Farmy Bolka Polívky je známý brněnský herec. Společnost má ale dva jednatele: Boleslava Polívku a jeho partnerku Marcelu Černou. Farma podniká se základním kapitálem přes 18 milionů korun, které investuje v oblasti zemědělské výroby, chovu hospodářských zvířat i pronájmu koní. Zároveň pořádá řadu kulturních a sportovních akcí.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.