Zpravodajství Brno

Nespokojení studenti vydrhli na protest schody hodonínské radnice

Velikost textu:

Hodonín - Hodonínští středoškoláci se vydali do boje proti vedení města. Uspořádali netradiční happening, při němž se rozhodli provést na radnici jarní úklid. Studenti a jejich sympatizanti se sešli před radnicí se smetáky, košťaty a kbelíky a dali se do důkladného čištění schodů. Chtějí tak vyjádřit svou nespokojenost s oranžovo-rudou koalicí, kteráměsto od ledna vede.

Happening hodonínských studentů a opozice
Happening hodonínských studentů a opozice
Otevřít galerii
  • Happening hodonínských studentů a opozice autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Městský úřad v Hodoníně autor: ČT Brno, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Říkanka nespokojených studentů

Hody, hody, doprovody, studenti Vám drhnou schody.

Přidala se opozice, Hodoňáků myje více.

Studentský parlament v Hodoníně sepsal proti současnému vedení radnice ostré prohlášení. Studentům se nelíbí, že město vede koalice sociálních demokratů a komunistů, ani jejich kroky. "Nelíbí se nám, že městu vládnou lidé, kteří začali odvolávat schopné a spolehlivé lidi hned první den ve funkci, dřív než mohli poznat a analyzovat jejich práci a přínos městským organizacím," píše se také v jejich prohlášení.

přehrát video
Nespokojení středoškoláci symbolicky umyli schody před hodonínskou radnicí

Problémy v Hodoníně se projevily letos v lednu, když sociální demokracie vypověděla koaliční smlouvu a uzavřela novou s tamními komunisty. Studenti se bouřili a založili dokonce web, kde vyzývají další nespokojené k diskuzi a akci.

Studentský parlament je v Hodoníně poradním sborem radních, může se tedy vyjadřovat k aktuálním otázkám.

Mytí schodů před hodonínskou radnicí
Mytí schodů před hodonínskou radnicí

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.