Zpravodajství Brno

Deep Purple zahráli ve Slavkově u Brna kvůli bouřce o den později

Velikost textu:

Slavkov u Brna - Sice s denním zpožděním, ale přece - fanoušci rockové legendy Deep Purple si v pondělí večer užili koncert v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Hity z nejslavnější éry britské kapely si tam poslechlo několik tisíc diváků.

Deep Purple zahráli pod širým nebem ve Slavkově u Brna
Deep Purple zahráli pod širým nebem ve Slavkově u Brna
Otevřít galerii
  • Deep Purple zahráli pod širým nebem ve Slavkově u Brna autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Deep Purple nakonec zahrají dnes zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Ze Slavkova odjíždělo na dvanáct tisíc fanoušků zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Koncert zhatila silná bouřka zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Smoke on the Water nebo třeba Hush - kultovní songy, které každý vyznavač rockové muziky rozpozná podle několika prvních tónů, sklidily v pondělí večer ve Slavkově u Brna bouřlivý potlesk. "Já říkám, že od Napoleona tady nikdy nic lepšího nebylo," komentoval koncert nadšený návštěvník.

Kapela Deep Purple letos slaví 45. výročí a na svém narozeninovém turné si udělala zastávku i v České republice. Pod širým nebem zde zahrála vůbec poprvé. V neděli večer, na kdy byl velkolepý koncert naplánovaný, zaplnilo slavkovský zámecký park asi 12 tisíc diváků. Kvůli dešti a sílícímu větru však organizátoři koncert na poslední chvíli zrušili a přesunuli na pondělí. Ani tak si jej většina lidí nenechala ujít a i v pondělí zámecký park zaplnily davy lidí.

  • Ian Gillian
    Ian Gillian autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK
  • Steve Morse
    Steve Morse autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK

Ti, kteří se v pondělí na koncert nedostali, od organizátorů peníze za lístky zpět nedostanou. "Koncert se pouze přesunul, nikoliv zrušil," zdůvodnili rozhodnutí pořadatelé z agentury Glanc Music.

Fanoušci kapely Deep Purple zaplnili slavkovský park
Fanoušci kapely Deep Purple zaplnili slavkovský park

"Dělali co mohli, holt příroda byla silnější," krčil rameny v neděli večer jeden z návštěvníků. "Jen s tou dopravou je to špatné. Už tu hodinu čekáme, abychom mohli vyjet z parkoviště," posteskl si. S dopravními komplikacemi se potýkali i návštěvníci koncertu v pondělí, mnozí kvůli tomu nestihli přijet včas. Kapela jim ale vyšla vstříc a začala hrát o necelou půlhodinu později, než měla v plánu.

přehrát video
Koncert Deep Purple ve Slavkově u Brna

Při srpnovém turné už Deep Purple zahráli v Německu a Maďarsku, ve středu je čeká Belgie a v pátek Dánsko. Další turné po Británii a západní Evropě absolvuje kapela v říjnu.

Deep Purple je britská rocková skupina, která byla založena v Hertfordu roku 1968. V tvorbě této skupiny docházelo ke spojení klasické hudby, jejímž propagátorem byl zejména Jon Lord, a hardrockových motivů, které prosazoval Ritchie Blackmore. Spojení těchto dvou druhů hudby oslovilo mladé posluchače první poloviny 70. let. Deep Purple tehdy patřili mezi nejlepší rockové skupiny a z tohoto období také pocházejí jejich nejlepší desky a nejslavnější a nejúspěšnější koncertní vystoupení. Spolu s Led Zeppelin a Black Sabbath jsou považováni za průkopníky heavy metalu a moderního hard rocku, přestože oni sami se nikdy za heavymetalovou skupinu nepovažovali.

Zdroj: Wikipedia.org

Zdroj: ČT Brno, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.