Zpravodajství Brno

Brno se stalo útočištěm amatérského divadla

Velikost textu:

Brno - V sále Břetislava Bakaly se během dvou dnů vystřídá čtrnáct souborů se svými představeními, v nabídce jsou pohádky, komedie, detektivky i autorské hry. První ročník divadelního BAF neboli Brněnského amatérského festivalu pořádá místní amatérské divadlo PoPUD ve spolupráci s brněnským Turistickým a informačním centrem.

Ukázka divadelního představení
Ukázka divadelního představení
přehrát video
NO COMMENT: Ukázka z divadelního představení

Nechte na sebe bafnout amatérské divadlo – to je slogan brněnské přehlídky, která včera odstartovala v Brně. Dva dny plné divadla – pro dospělé, pro děti, komického i vážného, lepšího i horšího. Pro publikum tentokrát hráli amatéři.

"Zaměření jsme nebyli vůbec, naopak jsme chtěli být otevřeni všem divadlům. Jsme rádi, že skladba souborů je poměrně pestrá, jsou tady brněnské soubory i soubory z blízkého okolí, máme tady soubory i z Mostu, z Teplic, Kladna nebo Bratislavy, což si myslím, že je zajímavý pohled, jak se to divadlo dělá jinde," říká organizátor přehlídky Alexandr Průša.

Po představeních nečeká herce jenom potlesk, ale mohou si o svých inscenacích promluvit se samotnými diváky, ale také s odbornou porotou. V té zasedli studenti režie na akademiích múzických umění a také brněnský dramatik a divadelní pedagog Pavel Trtílek.

"Člověk tam vidí třeba nějaké nedostatky, ale ta síla, touha, se kterou to lidí dělají, je podle mě fascinující a myslím, že takový festival má v Brně prostor a má smysl, aby tady něco takového bylo," chválí Trtílek divadelníky.

Divadelní BAF se brněnským divákům představil poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Organizátoři už teď pracují na dalším ročníku, který by se mohl rozrůst i na tři dny. 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.