27 minut

Sváteční díl

Část: Souboj kachen – svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím vs. kachna v šouletu

Obsah dílu

Jim prozradí svůj recept na meloun s rumem a Kateřina s Lindou svedou opravdový souboj kachen, samozřejmě jenom na pekáči.

Části dílu

00:00
Úvod
    01:43
    Meloun v sádře
      03:24
      Novoroční hrstkovka podle Kateřiny
        09:27
        Souboj kachen – svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím vs. kachna v šouletu
          17:41
          Ohlédnutí za letošním Herbářem
            20:45
            Zubní kartáček
              22:54
              Jablečný punč jako za první republiky
                Přehrát celé video

                Recepty

                Stopáž27 minut
                Další díl
                Svačiny do školy

                Přehled dílů

                121 dostupných
                Stopáž27 minut

                Sváteční díl

                II. řada

                Jim prozradí svůj recept na meloun s rumem a Kateřina s Lindou svedou opravdový souboj kachen, samozřejmě jenom na pekáči.

                14. 12. 2014 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Ze sklepa

                II. řada

                Zima už je skoro tady. Pole jsou zoraná a vše je uloženo ve sklepě. Dnes se budeme věnovat receptům převážně z uskladněné kořenové zeleniny, sušených luštěnin a ovoce, masa a bylin.

                7. 12. 2014 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Děti píší Ježíškovi

                II. řada

                Již začal advent. Tento díl je tedy první předvánoční, a zabývá se proto přípravou na Vánoce.

                30. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Na nervy

                II. řada

                Všichni jsou pořád ve stresu, bolí je záda a žaludek, nemůžou spát, jsou nervózní a zapomněli odpočívat. Místo polykání tablet na nervy a bolest se však můžete podívat v přírodě po bylinách, které vám uleví od strastí moderního života.

                23. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Neutuchající energie

                II. řada

                Je tu pokračování našeho bylinného průvodce pro babičku a dědu. A samozřejmě pro všechny, kteří potřebují povzbudit.

                19. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Chutě z ráje

                II. řada

                Kdoulový kompot s mišpulovým pyré. Polévky z ráje, jedna podle sestry Kateřiny a druhá podle Lindy. A menu pokračuje jehněčími kotletkami s bylinkami a vínem podle Hildegardy a jako sladká tečka na závěr hříšná čokoládová pěna.

                12. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž27 minut

                A je tu listopad

                II. řada

                Koukneme do trouby na svatomartinskou husu, ochutnáme martinské rohlíky a kruhovky. Vydlabeme dýni a pak si ji zase hezky naplníme!

                8. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Zase nachlazení

                II. řada

                A je to tady, takže se zaměříme na výborný mátovo-bezový sirup a nanuky proti nachlazení. Budeme taky správně inhalovat byliny. A naučíme se jeden zaručený recept na poctivou slepičí polévku pod názvem zaklechtaná slepice se špeclemi. A ještě domácí lipové víno. Takže pryč s nachlazením!

                1. 11. 2014 na ČT1
                Stopáž26 minut

                Naložíme vám, zavaříme vám

                II. řada

                V tomto dílu se věnujeme tématu zavařování, ale nezapomeneme ani na chuťovky. Naložíme si zelená rajčaty a citrónky a na gril přiložíme pstruha na bylinkách. Dozvíte se, jaké tajemství se skrývá pod názvem babaganuš, a ochutnáme praprakmínku od prababičky. A protože dýní není nikdy dost, tak si je naložíme taky!

                25. 10. 2014 na ČT1
                Stopáž27 minut

                Dobrý den a dobrou chuť

                II. řada

                Pochutnáme si na chutných poplamenicích přímo z pece. Zaměříme se na pesto na několik způsobů a povíme si něco o bylině divizně. Podzimní pečená zelenina a k ní vepřové v bylinko-hořčičné krustě s pyré, tak to je ten správný recept pro tento čas. A na konec vytvoříme květinový dort z ovesných vloček.

                18. 10. 2014 na ČT1

                Herbář na sociálních sítích

                Napište nám