Také vás někdy napadlo, že všechny ty instantní, předvařené, zmražené a urychlené výrobky nás vlastně připraví o čas, který bychom si mohli užít? Čas, který je třeba dát životu, aby přirozeně zrál?

Jak ale ukazují současné trendy, v uspěchané moderní době „rychlokvašek“ se stále více lidí vrací k tradičním vyzkoušeným postupům. Dopřát si kvalitní domácí potraviny (třeba poctivé kvašáky nebo křupavé kyselé zelí), ale i spotřební věci nezatížené chemií, můžete vy také. A zakousnout se do doma upečeného chleba, naplnit svůj domov vůní bylinek, nebo vyzkoušet prastaré metody jak využít sílu potoka nebo správně pokácet strom.

 A není to složité, jak nám ukážou moderátoři Tereza a Petr. Společně s nimi oprášíme pozapomenuté dovednosti našich předků. A nezůstaneme při tom pouze u jídla a kulinářských receptů. Nabídneme také tipy, jak si poradit, když selže technika 21. století, i jak se postarat sami o sebe i své blízké prostředky, které máme často hned po ruce. Nezapomeneme přitom ani na péči o čtyřnohé mazlíčky a užitková domácí zvířata.

Navštívíme místa, kde se na chvíli zastavil čas, a možná v historických tradicích a svátcích nalezneme „lék“ na stres dnešního světa. Pohlazením pro duši budou i naše výlety do krásných koutů naší země a za nadšenci, kteří se věnují starým řemeslům. Inspiraci a postupy, které v Čechách a na Moravě nejsou běžné, budeme hledat i u našich sousedů.

S metodami lidového léčitelství a s bylinkami, stejně jako s radami pro tělo i mysl, nás bude pravidelně seznamovat Simona Tancerová-Berková z pořadu Kouzelné bylinky.