Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 120457  
Sdílet
| Poslat odkaz

Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství.

Nejnovější díl

Návštěvou Dolního Rakouska završíme letní putování po evropských zemích, jejich přírodních a kulturních zajímavostech a gastronomických specialitách. Schrattenberg je malá rakouská vesnička nedaleko moravských Valtic. Tato víska je obklopená vinicemi, které dostaly do vínku ideální složení půdy, geografické a povětrnostní podmínky, jaké najdeme ve francouzské Champagne. Proto se zde za pečlivé péče pěstitelů rodí vinná réva, z níž se vyrábí výtečná šumivá vína. Zázemí pro gastronomický výlet doplněný o degustaci vín nám vytvořil vinař Christian Madl s rodinou. Podle jejich rodinného receptáře si připravíme tradiční dolnorakouský míchaný salát, meruňkové knedlíky z bramborového těsta a hovězí roštěnou na cibuli. Ani v tomto díle nechybí vyjížďka za poznáním. Nedaleko Vídně v Petronellu se nachází unikátní archeologické muzeum v přírodě Carnuntum. Zde můžete i vy navštívit bývalé antické město, vojenský tábor, později i civilní město a sídlo císařů a nahlédnout do života první poloviny 4. stolení našeho letopočtu. Obnovené budovy a římské koupele jsou raritou, neboť jsou zrekonstruovány z originálních materiálů podle původních projektů. Právě Římané přivezli do těchto míst i tradici pěstování vinné révy a další gastronomické zvyklosti.
Videoarchiv
Video Propásli jste některý díl? Vaříte rádi podle videa? Na 300 vydání pořadu od roku 2005 najdete v našem videoarchivu.
Členění masa
Soutěž Jak upravit různé části vepřového nebo hovězího? Podívejte se na schéma s popisem a doporučením, na co se ta která část nejlépe hodí.

Kurz grilování v kulinárním studiu

Kluci v akci zavítali do kulinárního studia na Praze 5 k Alexandře Volfové, kde vedli kurz grilování pro výherkyně soutěže. Společně připravovali vepřovou panenku marinovanou v petrželce a česneku.

Diskuse diváků
  • Tomáš Beránek 25. 8. 2014 22:41

    Pojmy

    Dnešní díl z Dolního Rakouska byl fajn. Jenom prosím, pánové, Dolní Rakousko hraničí u Valtic …

  • Ludmila 24. 8. 2014 07:25

    Sice opožděně, ale přece jen přeji vše nejlepší k narozeninám Ondrovi, a hlavně vás prosím, milí Klu…

  • Michaela 22. 8. 2014 23:33

    Lofoty

    Ze zvědavosti jsem koukla na díly z Lofot, protože tu trávím pracovní prázdniny. Myslím, ž…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 29 minut – Rok výroby: 2014 – ST  HD
Žánr: Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaříme v Norsku – Lofoty II

pondělí 18. 8.

Vaříme v Rakousku – Weinviertel

pondělí 25. 8.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: