Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 119739  
Sdílet
| Poslat odkaz

Filip Sajler a Ondřej Slanina divákům zábavnou formou ukazují kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství.

Nejnovější díl

S jarem se otevírají brány všech hradů a zámků. Kluky v akci čeká další kuchařská výprava po historických sídlech a památkách naší země. V okrese Kutná Hora, asi 6 km od Čáslavi, se rozprostírá pohádkově romantický zámek Žleby. Dnes se může pochlubit novým hávem a ukázat se v celé své kráse návštěvníkům. Výklad o barvité zámecké historii spolu s prohlídkou nádherných a kompletně dochovaných interiérů si můžete užít během některého ze tří vybraných prohlídkových okruhů.

KUCHAŘ ROKU 2013/2014

Finále XI. ročníku soutěže o nejlepšího kuchaře České republiky Kuchař roku 2013/2014 se uskutečnilo 8. 11. 213 na Gastrofestu v Českých Budějovicích.

Ondřej Slanina se umístil na druhém místě. Jeho soutěžní menu bylo:

  • Předkrm: dortík z kachních jater s tymiánovým krémem, celozrnnými topinkami, nakládanými houbami a zeleninové brunoise v dýňovém nálevu a želé ze slámového vína.
  • Hlavní chod: Variace z daňka – pomalu pečený hřbet v bylinkovo-ořechové strouhance s nakládaným vlašským ořechem a gratinovaný tartare s šafránovými brambory na pyré z červené řepy a rakytníkový demiglace.
  • Dezert: Na másle pečený dýňový chléb s medovým – makovým tvarohem, marinovanými hruškami, sladké dýňové pyré s kousky karamelu a nakládanými jeřabinami.

Vítězem soutěže a titul: „Kuchař roku 2013/2014“ získal Patrik Bečvář. Na třetím místě se umístil Ondřej Koráb.

Videoarchiv
Video Propásli jste některý díl? Vaříte rádi podle videa? Na 300 vydání pořadu od roku 2005 najdete v našem videoarchivu.
Členění masa
Soutěž Jak upravit různé části vepřového nebo hovězího? Podívejte se na schéma s popisem a doporučením, na co se ta která část nejlépe hodí.
Diskuse
  • Michal 15. 4. 2014 08:26

    Paní Helenka

    Kluci, jste dobří a fandím, ale už si tam neberte Helenku a natož Marii, prosim!!!…

  • Pavel 13. 4. 2014 14:38

    !!!

    Zdravim labuzniky v Cesko-Slovensku a hned zacnu at to odsypa.Kolace super,kur…

  • jája 6. 4. 2014 20:55

    Perníková torta

    Díky moc za perníkovú tortu a šalát z červenej repy s kozím syrom,mňamka, všetko chutnalo celej…

Vstoupit do diskuse

Stopáž: 27 minut – Rok výroby: 2014 – ST  HD
Žánr: Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaří otec a syn II - Sapíkovi

sobota 5. 4.

Vaříme na zámku Žleby

sobota 12. 4.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: