Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

10. 6. 2013

Máte slovo s Michaelou Jílkovou 13.6. 2013: na téma: Prostituce jako legální profese?

Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o tom, zda by se sexuální byznys měl stát oficiální a legálním podnikáním, zda by jeho provozovatelé měli platit daně a zda je to vůbec možné.

Diskutovat budou: Lukáš Manhart (TOP 09) – radní hlavního města Prahy, Jaroslav Zvěřina – sexuolog, Hana Malinová - ředitelka organizace Rozkoš bez rizika, Džamila Stehlíková –manažerka Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS a další.

Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou vysílá Česká televize vždy ve čtvrtek ve 21:00 hod na ČT1. Pořad připravují: Michaela Jílková, Jindra Horská, Lada Krenková, Čestmír Franěk a Rudolf Kudrnáček.

Prostituce tady byla, je a bude. Pokud bude poptávka, bude i nabídka, prostě jako v každém obchodě. Jde o to, že sexuální byznys je zcela mimo kontrolu, nabaluje se na něj kriminalita a ve většině případů obtěžuje počestné občany. Ono bydlet v ulici, která je prošpikována veřejnými domy, není rozhodně nic příjemného. Proto se skupina radních z pražského magistrátu rozhodla, že bude z této profese chtít udělat alespoň legální a regulovanou živnost. Ovšem je nutno přiznat, že snaha politiků  o to, dostat prostituci pod kontrolu, zde není poprvé. Povede se konečně tento zákon prosadit?

Dámy a jejich ochránci-pasáci by platili daně, dámy by chodily na pravidelné lékařské prohlídky apod. A co na to ženy, kterých se to týká? Za prvé nevěří tomu, že se většina z nich k této profesi přihlásí a pokud ano, chtějí, aby nebyly stigmatizovány, což se vám nepodaří, když máte registrovanou jakoukoliv živnost. Navíc už se pak této nálepky nezbavíte. Také kritizují fakt, že jde jen o restrikce, ale ony by z toho žádné výhody neměly. Třeba ochrnu policie. Takto to totiž funguje na západ od našich hranic.

Máte slovo s Michaelou Jílkovou – diskusní pořad, kde můžete vyjádřit svůj názor a kde řešíme problémy a témata, která působí starosti občanům! Každý divák může poslat svůj názor formou SMS nebo prostřednictvím webu České televize.Ve studiu, v němž povede moderátorka debatu, budou připraveni zastánci různých názorů na vybrané aktuální téma: zástupci odborné i laické veřejnosti. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice "otloukánka", na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho.

Před koncem pořadu moderátorka vyhlásí téma příštího diskusního pořadu Máte slovo, vysílaného ve čtvrtek 20.6. 2013 na ČT1 od 21:00 hodin.

Debatovat může přijít každý, kdo má odvahu říct veřejně svůj názor. Stačí se přihlásit na tel. čísle:  261 13 77 66 nebo e-mailové adrese: mateslovo@ceskatelevize.cz.

Najdete nás nově na http://www.facebook.com/mateslovo. Své názory můžete posílat také formou SMS ve tvaru: MS mezera TEXT ZPRÁVY na telefonní číslo: 906 11 09.