Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

3. 1. 2013

Tříkrálový koncert vysílá živě ČT1

Koledníkům a všem lidem, kteří přispějí do letošní Tříkrálové sbírky Charity České republiky, poděkují pořadatelé Tříkrálového koncertu v neděli 6. ledna 2013. Tradiční přímý přenos z Hudební scény Městského divadla připravilo brněnské studio České televize. Vysílá ČT1 od 18 hodin. Režie Adam Rezek.

V hledišti stovky koledníků v kostýmech Kašpara, Baltazara a Melichara, na scéně divadla moderátoři Martina Kociánová a Jan Čenský. Letos mezi sebou přivítají zpěvačky Janu Kirschner a Lenku Filipovou, skupiny Charlie Straight a Čechomor.

Přímý přenos Tříkrálového koncertu přináší svým divákům Česká televize už tradičně. Bezmála hodinový pořad nejen baví, ale i přináší informace o tom, jak byly použity peníze vybrané v minulém ročníku sbírky. A to nejen z rozhovorů s pracovníky charitních zařízení. „Připravili jsme také tři reportáže, které nás během vysílání zavedou na tři konkrétní místa, kam finanční prostředky vybrané v Tříkrálové sbírce už zamířily nebo teprve zamíří,“ říká manažerka vývoje brněnského studia České televize Marie Kučerová. Prvním z nich je zařízení litoměřické diecéze pro romské děti v Lovosicích. V druhé reportáži se diváci seznámí s příběhem 83leté paní Hany z Domova pro seniory Arcidiecézní charity Praha. Třetím místem je Domov Daliborka v Prostějově, který poskytuje chráněné bydlení a odlehčovací službu.

Během koncertu mohou diváci posílat dárcovské SMS zprávy ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Tříkrálový koncert (1003 kB)