Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

23. 10. 2012

Dokumentární radost z Jihlavy

To nejzajímavější z dění každého dne 16. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě přinese divákům České televize pětiminutovka Z Jihlavy do hlavy. Vysílá ČT2 od 23. do 28. října 2012 každý večer kolem půl jedenácté. Na závěr festivalu pak ČT2 odvysílá slavnostní předávání cen s názvem Dokumentární radost z Jihlavy.

Televizní deník Z Jihlavy do hlavy v režii Tomáše Potočného diváky provede festivalovým děním, představí významné domácí i zahraniční hosty a chybět nebudou ani ukázky z jejich filmů. Pořad připravuje Tvůrčí skupina kreativní dokumentaristiky a nových formátů brněnského studia České televize. V sobotu 27. října 2012 ve 21:50 pak na televizní obrazovky uvede záznam Dokumentární radosti z Jihlavy, tedy slavnostního zakončení festivalu a udílení cen.

„Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava je bezesporu výjimečným počinem, jehož význam přesahuje hranice republiky,“ říká dramaturg Richard Komárek. „Chceme tuto slavnost autorského dokumentu, která s hravostí sobě vlastní vybízí k promýšlení světa z nejrůznějších perspektiv co nejživěji přenést k televiznímu divákovi.“

Slavnostní zakončení festivalu a udílení cen moderují Jiří Havelka a Ondřej Cihlař. Celý večer je komponován jako závěr mysliveckého lovu, a to včetně kostýmů, zvěře a živé hudby. Režie Petr Zahrádka.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno