Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

17. 8. 2012

Otázky Václava Moravce 19. 8. 2012

ČT1 a ČT24, 12.00 – 13.00

S hlavními hosty pořadu Janem Kubicem, ministrem vnitra, Jeronýmem Tejcem - stínovým ministrem vnitra (ČSSD) a Danielem Lipšicem, bývalým slovenským ministrem vnitra bude Václav Moravec diskutovat nad tématy: korupce a politika, prorůstání politických a ekonomických struktur, účinnost protikorupčních opatření, nad stavem protikorupčních zákonů a vládních protikorupčních opatření, nad aktuální situací ve vedení Policie ČR. Zajímat je bude i činnost GIBS, aktivity protikorupční policie a ÚOOZ, reforma policie, plán vzniku centrálního vyšetřovacího úřadu a také stav slovenské kauzy Gorila.

Pomocí telemostu bude moderátor pořadu ve spojení s Davidem Ondráčkem, ředitelem české pobočky Transparency International a pozván byl i Vladimír Lich, odvolaný generální ředitel DPP.

Po skončení pořadu bude na ČT24 od 13:05 hodin Václav Moravec pokračovat v debatě se svými hosty Lubomírem Lízalem, členem bankovní rady ČNB a ekonomem Zdeňkem Kudrnou ekonomem Institutu pro výzkum evropské integrace Vídeňské univerzity.

Hlavní témata jejich debaty se budou týkat: situace v eurozóně, nástrojů v boji za záchranu eura, opatření ECB, budou také probírat aktuální data o recesi české ekonomiky a vliv mezikvartálního propadu ekonomik v eurozóně na českou ekonomiku. Dále zmíní i výhled pro českou ekonomiku, prognózu vývoje HDP, stabilitu tuzemských bank, nebo třeba odolnost českého měnového systému vůči negativním zahraničním vlivům.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT