Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

21. 11. 2008

Videopůjčovna ČT už registruje více než sto tisíc uživatelů

Internetový projekt České televize Videopůjčovna ČT již využívá přes sto tisíc diváků, jimž nabízí ke zhlédnutí více jak 1 100 titulů.

Videopůjčovna ČT uvítala první zákazníky 17. prosince 2007. Od té doby se těší stále rostoucímu zájmu diváků. Projekt ještě neoslavil ani rok existence a počet registrovaných uživatelů už překročil významný milník sta tisíc. Na internetovém serveru www.videopujcovaCT.cz si k pátku 21. listopadu 2008 založilo účet již 101 740 zákazníků.

Katalog Videopůjčovny ČT aktuálně obsahuje 1 157 položek a stále se rozšiřuje. Vybírat lze mezi pohádkami, dokumenty, hudebními i sportovními pořady. Bohatý obsah skýtá také sekce filmů – zahrnuje komedie, dramata, ale i kriminální, historické, rodinné a dobrodružné snímky. Zvláštní kategorii představují seriály, z nichž některé jsou uváděny v předpremiéře.

Diváci Videopůjčovny ČT mohou sledovat nové díly z populárních seriálů Nemocnice na kraji města, Hop nebo trop a Zdivočelá země vždy s týdenním předstihem oproti televizní premiéře. Právě exkluzivní předpremiérová nabídka se v poslední době významně podílí na sílícím zájmu veřejnosti o tuto moderní internetovou službu. Dosud nejvyšší vlna registrací proběhla během letních olympijských her Peking 2008, kdy bylo na webu www.videopujcovaCT.cz dostupných osm kanálů s přímými mezinárodními přenosy z různých, současně probíhajících klání, která nebyla vysílána v rámci dvou hlavních olympijských programů na ČT2 a ČT4. Počet uživatelů se tehdy rozšířil z 22 000 na 70 000.

Cena za vypůjčení jednoho titulu ve Videopůjčovně ČT se pohybuje od 9 do 42 Kč včetně DPH. K placení slouží virtuální účet založený při první registraci zákazníka. Kredit lze dobíjet několika způsoby – prostřednictvím Premium SMS snadno z mobilního telefonu, převodem na bankovní účet, on-line platbami systémem eKonto i kreditními kartami Visa a MasterCard, případně pomocí kódu získaného v soutěžích a marketingových akcích České televize.

K placení, stahování a přehrávání video souborů slouží speciální softwarová aplikace, jež je zdarma k dispozici na stránkách Videopůjčovny ČT. Všechny tituly se stahují do počítače v televizní kvalitě. Video pak lze v daném počítači přehrávat 168 hodin a po tuto dobu není omezen počet projekcí. Na soubory je aplikována DRM ochrana.

Štěpán Janda
Tiskový útvar ČT


Videopůjčovna ČT: Aktuálně nejstahovanější tituly
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 8. díl Nový vítr
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 7. díl Výměna stráží
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 6. díl Smyčka
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 5. díl Rána zezadu
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 4. díl Noční telefonát


Videopůjčovna ČT: Nejlépe hodnocené tituly
Zdivočelá země III, 4. díl (předpremiéra)
Hop nebo trop II, 3. díl Ženy do větru (předpremiéra)
Létající Čestmír
Kukačky
Nemocnice na kraji města III – nové osudy, 5. díl Rána zezadu