Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

20. 11. 2008

EMMY děkuje České televizi

Bruce Paisner, prezident světově renomované The International Academy of Television Art and Science (Mezinárodní akademie televizních umění a věd), která každoročně uděluje ceny EMMY, vysoce ocenil podporu, kterou festival Zlatá Praha poskytl v letošním roce porotě Mezinárodních cen EMMY.

Právě v Praze se totiž porota rozhodovala, komu udělí renomované ocenění EMMY v kategorii uměleckých programů v anglickém jazyce. Tato semifinálová kola, v nichž pořady posuzuje mezinárodní komise složená z předních světových odborníků, se pořádají každoročně mimo Spojené státy americké a již podruhé požádala akademie o podporu výkonného ředitele Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha Vítězslava Sýkoru, jemuž také prezident renomované umělecké akademie své písemné poděkování adresoval.

„Byla to pro nás velká čest hostit takovou prestižní událost v rámci globálního televizního společenství,“ říká Vítězslav Sýkora. „Byli jsme velice poctěni, že si Mezinárodní akademie televizních umění a věd ve spolupráci s Mezinárodním mediálním centrem IMZ ve Vídni vybrala právě MTF Zlatou Prahu.“

Nestává se často, že by nějaké televizní společnosti poděkoval prezident světově renomované umělecké akademie. Česká televize si spolupráce na tomto projektu velmi váží, zvyšuje její dobré jméno ve světě a zároveň velkou měrou propaguje MTF Zlatá Praha, který televize veřejné služby organizuje.

Pro zajímavost ještě doplňme, že závěrečné kolo, kde se rozhodne o vítězích, proběhne na 36. Gala Mezinárodních cen Emmy v pondělí 24. listopadu 2008.

Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí ČT