Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

19. 11. 2008

Robert Kvapil bude novým obchodním ředitelem České televize

Generální ředitel ČT Jiří Janeček dnes představil Radě České televize nového obchodního ředitele Roberta Kvapila. Ten 24. listopadu 2008 převezme funkci od svého předchůdce a současného ředitele pro strategický rozvoj Pavla Krumpára.

Nový obchodní ředitel ČT bude řídit útvary obchodní, televizních poplatků a prodeje komerčního vysílání a nových médií. Robert Kvapil dnes členům Rady České televize mimo jiné řekl: „Práce na pozici obchodního ředitele je v každé firmě velmi nelehká. O to více nelehká je v organizaci, jakou je Česká televize – determinovaná nejen obchodním prostředím, ale také zákonnými a morálními limity. O to větší to pro mne představuje výzvu. Mé zkušenosti z mediálního světa a obchodu jsou, myslím, poměrně velké. Jsem velmi rád a je mi velkou ctí, že je nyní mohu přenést na půdu České televize.“

Robert Kvapil se narodil v roce 1977 ve Slaném. Je absolventem ČVUT Praha, obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky. V průběhu dosavadní praxe se specializoval na oblast marketingu a komunikace. V minulosti pracoval například pro společnosti ČEZ, a. s., Lesy ČR, s. p. a TRV, s. r. o. Od roku 2005 je prezidentem a členem představenstva CIMA (Český institut pro marketing, člen Evropské marketingové konfederace).

Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí ČT